Beogradski maraton obara rekord

Predstojeći tradicionalni Beogradski maraton, 27. po redu, oboriće rekord po broju učesnika u maratonskoj i polumaratonskoj trci, najavili su organizatori.

Deset dana pre početka trke prijavilo se 3.050 učesnika iz 52 zemlje sveta, što je za 200 takmičara više u odnosu na prošlogodišnji rekord (2.850).

„Do sada najveći broj trkača prijavljivao se u poslednjoj sedmici pred maraton. Prošle godine u prijavnom centru, koji će i ove godine biti na Trgu Nikole Pašića od 21. do 26. aprila, prijavilo se gotovo 2.000 trkača, tako da u ovom trenutku ne možemo da prognoziramo broj učesnika”, rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Dugu godinu zaredom u okviru projekta “Maturanti maratonci” trčaće 112 učenika iz šest škola, otkrio je profesor Zemunske gimnazije Saša Porubski.

„Učenici prva tri razreda trčaće polumaraton, a maturanti maraton. U projekat smo krenuli vodjeni idejom da našim učenicima omogućimo da se na pravi način bave prihvatljivijom i najmasovnijom rekreativnom delatnošću i da uvide svoju vrednost koja se meri sposobnošću, a ne veštinama. Želja nam je da i da razvijemo takmičarski duh i rivalitet između pojedinaca i između škola”, rekao je Porubski.

Beogradski maraton biće održan u nedelju, 27. aprila.