Olivera Jevtić slavila je na 30. jubilarnom Beogradskom maratonu, koji je održan uz učešće više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja, što je novi rekord. S druge strane, u muškoj kategoriji trijumfovao je kenijski atletičar Stiven Kipngetič Katam.

 

Legendarna srpska atletičarka trku je završila za dva časa i 38 minuta i 59 sekundi, čime je po drugi put u karijeri slavila u glavnom gradu Srbije! I drugo i treće mesto osvojile su Srpkinje – Teodora Simović (2:41,45) i Nataša Ćulafić (3:02,40).

Presrećna sam što sam posle toliko godina pobedila, treći put u karijeri, bilo je teško. Teodora Simović se sjajno držala, terala me na bolji rezultat. Hvala publici, sve vreme me je bodrila, rekla je Jevtić.

Ona je dodala da ju je vetar sputao da zabeleži bolje vreme.

Ovo je najdrža pobeda, pravi “kambek”. Nisam se specijalno spremala za maraton, već za polumaraton. Vetar me je omeo da rezultat bude bolji – rekla je Jevtić i dodala da će se truditi da i dalje donosi radosti narodu.

Kako je navela, staza u Beogradu je sjajna i bez ekstremnih nizbrdica i uzbrdica. S druge strane, u muškoj konkurenciji trijumfovao je kenijski atletičar Stiven , dok je drugo mesto zauzeo naš Darko Živanović.

Srećan sam što sam pobedio, ponovo ću doći u Beograd, baš mi se svidja grad. Bilo je hladno, ali su nas ljudi na ulicama podržavali – rekao je Katam.

Pobednici polumaratonske trke su Makedonac Dario Ivanovski i Crnogorka Slađana Perunović. 

Trku zadovoljstva na pet kilometara istrčalo je oko 20.000 ljudi.