Berluskoni: Nikada nisam želeo Balotelija, drago mi je što više nemamo trulu jabuku u svlačionici

Vlasnik fudbalskog kluba Milan Silvio Berluskoni rekao je da nikada nije želeo u svojoj ekipi napadača Marija Balotelija, koga je nazvao „trulom jabukom”.

Baloteli je 2013. godine iz Mančester sitija došao u Milan, gde se zadržao jednu sezonu, a sa San Sira je ovoga leta otišao u Liverpul.

– Sećam se da je kupljen iako sam ja bio protiv. Imamo mnogo šampiona u timu Meneza, Hondu, El Šaravija, Toresa, De Jonga… To je baza ekipe i sada više nemamo trulu jabuku u svlačionici – rekao je Berluskoni za list Gazeta delo Sport.

Mediji su spekulisali i da je Milan zainteresovan za napadača Karlosa Tevesa, ali je Berluskoni rekao da „nikada nije razmišljao o Argentincu”. On je zahvalio treneru Milana Karlu Anćelotiju na savetima oko kupovine pojedinih igrača.

– On je bio jedan od naših savetnika na tržištu igrača. Savetovao nas je oko Lopesa, Meneza i Aleksa – dodao je on.

Milan je prošlu sezonu završio na osmom mestu u Seriji A i ove sezone ne igra u evropskim takmičenjima. Berluskoni je rekao da je cilj kluba da 2016. godine igra u finalu Lige šampiona, koje će se odigrati na stadionu Milana, San Siru.

– Još je rano pričati o ekipi, ali mislim da ćemo od januara moći da damo bolju procenu. Naš cilj je da se vratimo u Evropu, želimo da napravimo pobednički tim. U fudbalu postoje ciklusi, godine uspeha, pa padovi, a onda ponovo pobede – rekao je on.

– Navijači mogu da budu uvereni – ekipa je već konkurentna i uskoro će ponovo biti lider u evropskom fudbalu. Finale Lige šampiona 2016. godine je u Milanu, zašto da ne sanjamo da se tamo nađemo – dodao je Berluskoni.