Berluskoni: Trebalo je da prodam Balotelija pre Mundijala, sada niko ne želi da ga kupi

Predsednik fudbalskog kluba Milan Silvio Berluskoni izjavio je danas da je pre početka Svetskog prvenstva u Brazilu želeo da proda napadača Marija Balotelija jednom engleskom klubu iz Premijer lige.

Britanski mediji su prethodnih dana spekulisali da će se Baloteli vratiti u Englesku, pošto Arsenal namerava da ga kupi za 35 miliona evra.

Bivši napadač Mančester sitija postigao je jedan gol u tri utakmice za reprezentaciju Italije na Svetskom prvenstvu u Brazilu. “Azuri” su takmičenje na Mundijalu završili u grupnoj fazi.

– Osim Italije i ja sam izgubio tokom Svetskog prvenstva. Trebalo je da prodam Balotelija jednom engleskom klubu za nekoliko miliona. Ali, posle ovog Mundijala, ko će želiti da ga kupi – rekao je Berluskoni, za list Gazeta delo Sport.

Potpredsednica Milana Barbara Berluskoni je prošlog meseca nagovestila Balotelijev odlazak, rekavši da za njega može da se nađe zamena.

Balotelijev agent Mino Rajola otkrio je da njegov klijent želi da ode sa San Sira.

Rajola je rekao da je 23-godišnji fudbaler “tužan i očajan”, nakon što su ga italijanski mediji žestoko kritikovali zbog razočaravajućih nastupa na Svetskom prvenstvu.

Baloteli je u januaru prošle godine iz Mančester sitija prešao u Milan, za koji je odigrao 54 utakmice i postigao 28 golova. Ugovor sa “roso-nerima” ističe mu za četiri godine.