BESMISAO RATA: U sukobima u Jermeniji poginuo LEGENDARNI SPORTISTA

Jermenska Federacija za dizanje tegova objavila je da je višestruki nacionalni šampion Tatul Harutjunan ubijen u borbama u Nagorno-Karabahu.

pixabay.com

Federacija je na Fejsbuku objavila vest o smrti sportiste, ali nije iznela više detalja o tome kako je došlo do tragedije.

– Sa velikim žaljenjem izveštavamo vas da je tokom tenzija u Nagorno-Karabgu ubijen član APF, višestruki šampion Jeremenije i naš dobar prijatelj Tatul Harutjunjan. Molim vas prihvatite naše najdublje saučešće u ime Jermenske federacije za dizanje tegova. Počivaj u miru, heroju – navodi se u saopštenju.

Ցավով տեղեկացնում ենք, որ Արցախյան թեժ մարտերում զոհվել է Հայաստանի ուժային եռամարտի հավաքականի անդամ, Հայաստանի բազմակի…

Gepostet von Armenian Powerlifting Federation am Sonntag, 4. Oktober 2020

Borbe između Jeremenije i Azerbejdžana oko regiona Nagorno-Karabah ušle su u drugu nedelju, a obe zemlje objavljuju oprečne informacije o sukobu.

Tokom vikenda je Baku izvestio da je azerbejdžanski drugi najveći grad Ganja pogođen jermenskim projektilom, dok Jerevan insistira da su Azeri gađali Stepankert, naseljen Jermenima u Nagorno-Karabahu.

Sukob koji traje jedan je od najgorih eskalacija tenzija oko regiona koji je dugo mirovao. Reč je o enklavi, većinom naseljenom Jermenima, koja je međunarodno priznata kao deo Azerbejdžana.

Borbe su počele 27. septembra kada su Baku i Jerevan jedno drugo optužili za agresiju na granici.