BESNI ZBOG PORAZA U DERBIJU: Torcida napala igrače Hajduka, Mađar dobio nogu u glavu!

Torcida
print screen/youtube.com/Stimmen der Kurve

Fudbaleri Hajduka iz Splita napadnuti su u centru grada, a jedan od njih je prema pisanju portala "Index" zadobio i udarac nogom u glavu. Razloga za brutalan napad leži u jučerašnjem porazu od zagrebačkog Dinama i to na Poljudu, rezultatom 1:2.

 

Fudbaleri Futač, Beri, Gentsoglu, Memola i Said najpre su napadnuti verbalno. Potom je usledio fizički napad od strane osoba koji su istrčali iz prostorija Bokserskog kluba “Torcida”.

Mediji pišu da je mađarski internacionalac Marko Futač dobio udarac nogom u glavu. 

– HNK Hajduk oštro osuđuje napad na svoje fudbalere koji se dogodio danas u ranijim poslepodnevnim satima u središtu Splita, a u kojem je povređen naš igrač Marko Futaš. Od nadležnih tela očekujemo da brzo utvrde okolnosti ovog ružnog događaja, a klub će preduzeti sve mere kako bi zaštitio svoje igrače. Nikakav oblik nasilja se ne sme tolerisati – rečeno je u saopštenju kluba s Poljuda.

Klub navijača “Torcida” takođe je osudio napad na prvotimce “Bilih”.

– KN Torcida izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio jutros u gradu, a u kojem su učestvovali i igrači Hajduka. Iako nemamo saznanja da su u istome učestvovali pripadnici Torcide, ovim putem jasno šaljemo poruku da je ovakav način iskazivanja nezadovoljstva prema igračima Hajduka za nas neprihvatljiv i nema opravdanja u nikakvom subjektivnom utisku pojedinca o nečijoj lošoj igri – prenosi dalmatinskiportal.hr