BESPLATNA LEKCIJA DOMAĆINSKOG POSLOVANJA: Ovako je PREPOLOVLJEN DUG Crvene zvezde!

zvezdan terzic
crvenazvezdafk.com

Za samo tri godine od svog imenovanja, generalni direktor Crvene zvezde je, kako kaže, prepolovio dug od preko 50 miliona evra.

 

Generalni direktor našeg najtrofijnijeg kluba objasnio je kako teče kompleksan proces finansijske stabilizacije kluba iz Ljutice Bogdana.

– Posle višemesečnih pregovora prošle nedelje je potpisan sporazum sa Marfin bankom prema kome je ugovoreno da do 15. jula platimo milion evra, a da nam 5,5 miliona evra bude otpisano. Zato je juče namenski prodat Srđan Plavšić u Spartu iz Praga za 1,3 miliona evra da bismo odmah isplatili Marfin banci milion. Tako je dug sveden na 33,5 miliona evra. Posle godinu dana teških pregovora sa još jednom bankom čije ime je dogovoreno da ne pominjemo, potpisali smo sporazum da nam otpišu polovinu ukupnog duga od 13,6 miliona evra uz obavezu plaćanja 6,8 miliona evra u narednih 18 meseci. Na taj način je dug sveden na 26,7 miliona evra. A postoji mogućnost da se revidiranje kamatnih stopa potraživanja banke umanje za još 1,2 miliona evra. S tim što treba ovih 6,8 miliona evra voditi kao uslovan otpis dok god ne isplatimo preostalih 50 odsto – objasnio je Terzić na sednici Skupštine kluba a preneo B92.

Posle Srđana Plavšića, izvesno je da će i Mihailo Ristić napustiti redove srpskog vicešampiona, što će stvoriti uslove da se dug dodatno smanji ali i ojača igrački kadar pred novu sezonu.