Bez gostujućih navijača na derbiju, Partizan ogorčen: Pokušavaju da nas destabilizuju i uplaše!

Gostujućih navijača na polufinalnoj seriji ABA lige između Crvene zvezde i Partizana neće biti. Ova činjenica razljutila je crno-bele.

 

Odluka je doneta na sastanku za bezbednost koji je održan sat vremena posle konferencije za štampu obe ekipe.

Zvezda je odustala od razmene ulaznice i pored toga što je na početku sezone insistirala da bude omogućena podela karata.

Tim povodom izdato je saopštenje na zvaničnom sajtu Partizana koje prenosimo u celosti.

KK Partizan NIS obaveštava javnost, a pre svega svoje navijače, da je nakon sastanka bezbednosti uprava Crvene zvezde Telekom objavila i zvaničnu odluku da razmene karata između klubova neće biti i tako prekršila dogovor koji je ustanovljen na početku sezone ABA lige. Tada je na insistiranje crveno-belih, a prihvaćeno od strane kluba iz Humske, odlučeno da klubovi razmene 500 karata za mečeve ove dve ekipe – stoji na sajtu Partizana.

Dalje se navodi da je ovakva praksa u prošlosti donosila poboljšanje odnose dva kluba:

Smatrali smo da razmena 500 karata relaksira odnose između navijačkih grupa, poboljšava odnose dva kluba i uvodi derbi sa prisustvom navijača oba tima u oblik košarkaške svetkovine – piše u zvaničnom saopštenju.

Za kraj je dodato da neće biti sile koja će omogućiti navijačima Crvene zvezde da uđu na utakmicu kada Partizan bude domaćin:

Ovakva odluka je jedna u nizu psiholoških šokova kojima pokušavaju da nas destabilizuju i uplaše. Sigurna posledica takve odluke jeste da na utakmicama u kojima će KK Partizan biti domaćin ni jedan navijač Crvene zvezde, čak i uz pomoć bilo kakve sile, neće ući u dvoranu.