Najlukaviji potez kvalifikacija: Glumio povredu da IZBEGNE POLICIJU, ali mu to NIJE POMOGLO (VIDEO)

valensija
vikipedija

Napadač Vest Hema, Ener Valensija našao se u centru pažnje prošle večeri ali ne zbog igre. Pred kraj utakmice kvalifikacija za SP, u kojoj je njegov Ekvador pobedio Čile 3:0, glumio je povredu. Zatim je planirao beg bolničkim kolima jer je policija čekala kraj utakmice da ga privede zbog neplaćanja alimentacije.

 

Valensia je pripremio beg, a uzeo je i kiseonik kako bi priča izgledala uverljivije, dok ga je u 82. minutu menjao Ajovi. Tada kreće drama. Ambulantna kola s “unesrećenim” Valensijom  krenula su van stadiona , ali za njim je pohitalo i nekoliko policajaca. Iako pod punom opremom nisu posustajali u nameri da uhapse begunca.

Priča je počela dan pre utakmice, kada su na trening Ekvadora upali advokati majke Valencijinog deteta i sa sudskim nalogom  u pratnji policije, tražili da fudbaler plati dug za izdržavanje deteta u visini od oko 17 hiljada dolara ili da ga u suprotnom policajci privedu.

Situacija tada nije rešena,  a nalog za hapšenje je i dalje na snazi. Pod znakom pitanja je njegov nastup u narednoj utakmici koju Ekvador igra protiv Bolivije. Napadač koji je u 31 utakmici za Ekvador postigao 16 golova (od čega tri na prošlom SP-u) i dalje je pod istragom.