Bezobrazluk kakvog nema: Trener od igračice tražio 3.500 evra za ispisnicu

Trener rukometašica Metalca iz Gornjeg Milanovca Slobodan Jevtović tražio je 3.500 evra za ispisnicu maloletne rukometašice, tvrde njeni roditelji.

Otac mlade rukometašice Vlatko Dakić obratio se pismom lokalnoj samoupravi o stanju u klubu, a posebno je obavestio policiju o “zloupotrebama koje se događaju i nepedagoškom radu trenera Slobodana Jevtića”.

– Nikakv ugovor sa klubom niko od nas nije potpisao, ćerka dinara nikada nije dobila. Sada zbog školovanja odlazi u drugi grad gde želi da nastavi da se bavi sportom i ne znam zašta treba da platim 3.500 evra, a na moj pismeni zahtev klub ne odgovara – rekao je Dakić.

U pismu lokalnoj samoupravi on je naveo da se dešavaju brojne zloupotrebe prema igračicama, počev od stipendija do nadoknada troškova i falsifikovanja potpisa za podizanje novca “koji je završavao u privatnim džepovima”.

Zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović koji je ovaj slučaj ispitivao, za agenciju Beta je izjavio da je sve rađeno u skladu sa privilima Rukometnog saveza Srbije, a optužbe koje se odnose na razne zloupotrebe nisu u nadležnosti lokalne samouprave.

Trener rukometašica Slobodan Jevtović rekao je agenciji Beta da je stav uprave kluba da nijedno dete ne može biti tretirano mimo pravilnika Rukometnog saveza Srbije, što važi i za ovu igračicu.

– Za ostale optužbe mogu da kažem da su van pameti i ne želim da ih komentarišem – rekao je Jevtović.