BIĆE GUSTO: Endi u Novakovoj polovini žreba

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u projektovanom polufinalu Indijan Velsa mogao bi da se sastane sa Endijem Marijem.

 

Žrebom je odlučeno da Mari bude smešten u gornju polovinu kostura koju vodi Novak Đoković, na prvom Masters turniru iz serije 1000.

U četvrtfinalu Novak bi mogao da igra sa ove godine sjajnim Davidom Fererom, dok Britanac treba da preskoči najverovatnije Keija Nišikorija.

Donji deo žreba predvode Rodžer Federer i Rafael Nadal, čiji se međusobni susret očekuje u polufinalu. Rundu pre toga mogli bismo da vidimo švajcarski derbi između Federera i Vavrinke, a ukoliko želi da uđe među četvoricu najboljih, Nadal će verovatno morati da pobedi Miloša Raonića.

Đoković će u prvom kolu biti slobodan, dok ga u drugom očekuje bolji iz meča Markos Bagdatis – Jiri Veseli.

Viktor Troicki u istoj je četvrtini kao i Novak, ali bi do eventualnog susreta u trećem kolu morao da prođe dva ozbiljna ispita – Alberta Ramosa iz Španije i Francuza Žilijena Benetoa.

Četvrta faza Đokoviću donosi nezgodnog rivala – Amerikanac Džon Izner ili Kevin Anderson iz Južne Afrike mogli bi da mu zadaju glavobolje, pre eventualnog susreta sa Fererom, koji mora da preskoči povratnika Marina Čilića.

I treći srpski predstavnik Srbije Dušan Lajović „upao“ je u taj deo kostura – ako prođe nezgodnog Federika Delbonisa, sledeći protivnik mu je Anderson.

Osim Čilića, u Fererovoj četvrtini nalazi se još nekoliko nezgodnih igrača, među kojima se izdvajaju Bernard Tomić, Giljermo Garsija-Lopes, Huan Monako i Tanasi Kokinakis.

Marija žreb u četvrtoj rundi spaja sa Ernestsom Gulbisom, ali je vrlo verovatno očekivati da Letonac do tada ispadne. Pre toga će Britanac morati da izbaci Mihaela Kukuškina ili Vaseka Pospišila, kao i Filipa Kolšrajbera. Gulbis se ukršta sa Italijanom Fabiom Fonjinijem.

Nišikori bi mogao da se pomuči protiv jedinog Španca koji voli brze podloge – Felisijana Lopesa, a verovatno ga očekuju još mečevi sa Fernandom Verdaskom i Rajanom Herisonom.

Rafael Nadal će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Igora Sajslinga i kvalifikanta, a prvi ozbiljniji posao čeka ga u trećem, u vidu Žeremija Šardija. Rafa je u pustinji osuđen na Francuze, pošto ga u četvrtfinalu čekaju ili Žil Simon, ili Rišar Gaske.

Interesantna situacija desila se i u delu žreba gde je Rodžer Federer, koji se u trećoj rundi ukršta sa Andreasom Sepijem, čovekom koji ga je izbacio u Melburnu. Pre tog meč, Švajcarac treba da prođe Dijega Švarcmana i temperamentnog Jiržija Janoviča. U trećoj četvrtini koju predvodi Stan Vavrinka nalazi se nekoliko sjajnih server – Ivo Karlović, Lukaš Rosol, Sem Kveri i Tomaš Berdih.