Biće onako kako kaže gazda: Ništa od prodaje Milana, Berluskoni odbio ogromnu sumu novca

Kapitalista Bi Tičabol potvrdio je spekulacije da je spreman da uloži ogroman novac u kupovinu „Rosonera". Međutim, Berluskoni nema nameru da proda deonice.

Azijski biznismen Bi Tičabol potvrdio je navode medija da je spreman da kupi italijanski Milan za sumu od 1,1 milijardu dolara.

Plan ovog Azijata jeste da za navedenu sumu otkupi kontrolni paket akcija milanskog tima, dakle više od 50% vlasništva nad klubom. On, kako je naveo, nema nameru da kupuje kompletan vlasnički paket akcija nad „Rosonerima”.

On je tako zvanično potvrdio vest koja je juče šokirala javnost, da su Tajlanđani spremni da kupe određeni paket akcija nad Milanom.

Međutim, uprkos želji Azijata da postane većinski vlasnik slavnog kluba, Silvio Berluskoni nema nikakvih ambicija o prodaji svog tima, tvrde izvori bliski gazdi Milana.

– Svašta se priča ovih dana, ali ono što ja znam jeste da Berluskoni nema nikakvih namera da proda klub – naveo je ovaj izvor.

Takođe, Fanivest, kompanija koja je u rukama Silvija Berluskonija i koja je samim tim vlasnik kluba, izdala je saopštenje u kojem transparentno kaže da Milan neće biti prodat:

– Fanivest neće prodati Milan. Mnogi naši poslovni partneri pokazali su interesovanje da postanu partneri u vlasništvu nad Milanom. Međutim, Fanivest kategorički odbija postojanje bilo kakvih priča na temu prodaje deonica kluba i postojanje bilo kakvog pred-sporazuma ili planiranih sastanaka sa bilo kim a vezano za ovu temu – stoji u saopštenju Fanivesta.