BIĆE TO TUŽAN DAN ZA TENIS: Nadal otkrio kada i gde će se verovatno povući sa terena

Reči koje su potresle planetu.

tenis
beta

Toni Nadal je otkrio da bi u ovom trenutku bilo neprilično da savetuje Nadala jer sarađuje sa Feliks Ože-Alijasimom i uporedio je sebe sa Murinjom.

Obično se dosta viđamo. Dosta toga se promenilo jer nismo tu na dnevnoj bazi. Imamo normalan porodičan odnos. Nije na meni da mu dajem savete, bilo bi to neprilično. To bi bilo kao da sada Žoze Murinjo iz Rima daje savete igračima Real Madrida“, kaže Toni Nadal za „Marku“.

Pitali su ga i gde bi Nadal mogao da se oprosti od tenisa.

U Madridu ili na Rolan Garosu. Vreme će reći gde, a on će doneti odluku. Kad osvojite trofej ubeđujete sebe da imate još nešto da date. Teško je povući se kada pobeđujete. Mislim da je to uradio samo Sampras. Nisam o tome pričao sa Rafom. Ne znam koliko mu to odgovara. Ako se potpuno oporavi, neka igra pa ćemo videti“.

Nadal i dalje naporno radi da se vrati na teren.

Mislim da je sada mnogo bolje, ali ne znam tačno kako je. Da se ne zavaravamo, kada želi da se takmiči, potrebne su mu izvesne garancije da može da pobeđuje. Ne verujem da će izaći da igra ako ne izgleda bolje. Ubeđen sam da će sve biti dobro, on je jako uzbuđen“, dodao je Toni.

Bez obzira na silne godine zajedno, Rafa se ne zadovoljava malim stvarima.

Svestan je da bi bio u Top 10 on mora da igra konstantno. Znao je da će ispasti iz tog kruga, ali to ga ne brine previše. Najbitnije je kad izađe na teren, da veruje da može da pobedi, svestan je da je svake godine to teže“.

Pohvalio je i Karlos Alkaraza.

Kod Karlosa mi se dopada samopouzdanje, intenzitet u igri. Veoma je hrabar i tu me podseća na Rafu. Imaćemo velikog šampiona u godinama pred nama. Ako Rafa u najboljoj kondiciji dođe u Pariz, biće favorit sa Alkarasom i Đokovićem. Alkaras igra na visokom nivou i u fazi je uspona. On će biti u tom triju favorita. Koja dva su u prednosti, ne bih mogao da kažem“, zaključio je Toni Nadal.