BILI NA KORAK DO POBEDE – I IZGUBILI: Nemci oterali SRBIJU u borbu za bronzu!

Odbojkaši Srbije
print screen/you tube.com/True Volleyball

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva pošto je posle čudesne borbe izgubila od Nemačke sa 2:3 u setovima (26:24, 25:15, 18:25, 25:27, 13:15).

 

“Orlovi” su propustili priliku da se plasiraju u četvrto finale EP, pa će igrati za bronzu, u nedelju od 17.30, za 11. medalju na kontinentalnim šampionatima. Rival će biti poraženi iz drugog polufinala Rusija – Belgija.

 
Odlično su krenuli izabranici selektora Nikole Grbića u okršaj sa Nemcima pred 8.336 gledalaca u Krakovu. Došli su do prvog seta na krilima razigranog Kovačevića, u drugom prosto oduvali rivala, a u trećem pali. Vratili su se naši momci u četvrtom setu, posle velike borbe uspeli da dođu do dve meč-lopte, međutim, Nemci su spasili obe, osvojili set i meč odveli u peti, odlučujući. I tamo, takođe posle nestvarne bitke, savladali Srbiju.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Uroš Kovačević sa 20 poena. Srećko Lisinac je dodao 12, a Nemanja Petrić i Marko Podraščanin sa po 10. Nemce je do trijumfa vodio Đerđ Grozer sa 21 poenom.