Bilić: Partizan je u vrhu evropskog fudbala, ali mi idemo na pobedu

Trener fudbalera Bešiktaša Slaven Bilić rekao je danas da će predstojeća utakmica s Partizanom biti važna i teška, jer obe ekipe očekuju pobedu.

– Očekuje nas veoma važna utakmica i imam velika očekivanja. Sve ekipe u grupi su bodovno blizu i svima su potrebni bodovi. Znam da će Partizan ići na pobedu, ali tako ćemo i mi. Došli smo da se borimo i osvojimo tri boda kako bismo bili korak bliže cilju – rekao je Bilić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Bešiktaš će sutra od 21.05 gostovati Partizanu u trećem kolu Grupe C Lige Evropa.

– Sve zajedno ovde nas očekuje užasno teška, ali kvalitetna utakmica – naveo je Bilić.

Partizan je, kao i Bešiktaš, prvi na tabeli domaćeg prvenstva, a Bilić je kazao da su crno-beli s osam uzastopnih pobeda u vrhu evropskog fudbala.

– Partizan je, po rezultatima, u samom vrhu evropskog fudbala. To je ekipa koja je zabeležila osam prvenstvenih pobeda u nizu, i to nije samo rezultat za poštovanje, već je impresivno, bez obzira kakva je to liga – kazao je Bilić.

Prema njegovim rečima, Bešiktaš se dobro spremio za susret.

– Partizan je veliki klub, dolazimo na veliki stadion, ali se toga ne pribojavamo i ne želimo da razmišljamo o tome. Dobro sam spremio ekipu jer znam koliko će biti teško kad izađemo na teren. Sa druge strane, ne treba biti lažno skroman, i mi smo jako kvalitetna ekipa, prvi smo u turskom prvenstvu – kazao je hrvatski stručnjak.

On je dodao da ekipa Partizana sklop “kvaliteta, potencijala i mentaliteta” i da od celog tima crno-belih preti opasnost.

Na molbu novinara da kaže da li će incidenti s utakmice Srbije i Albanije na stadionu crno-belih prošle nedelje uticati na predstojeći susret, Bilić je rekao da je “ljut” zbog tog pitanja.

– Naljutili ste me tim pitanjem. Prvo, Vi niste politički novinar, a drugo, ja nisam mirotvorac, ja sam sportista – rekao je Bilić.

Fudbaler Bešiktaša Ramon Mota rekao je da je njegova ekipa došla da pobedi u Beogradu.

“Predstoji nam veoma važna utakmica protiv velike ekipe sa dobrim navijačima. Ali, to nas preterano ne zanima, došli smo po tri boda. Verujem da ćemo osvojiti tri boda i nastaviti seriju dobrih rezultata”, rekao je Mota.