BINIĆ O SUĐENJU U KRUŠEVCU: “Mažić je Zvezdi progledao kroz prste, Donald zaslužio isključenje”

sudija
Pixabay

Zvezdin zahtev za izuzeće Mažića izazvao je reakciju slavnog fudbalera ovog kluba, koji je trenutno zadužen za regularnost Superlige Srbije.

 

Dragiša Binić je imao priliku da uživo prati susret između Napretka i Crvene zvezde, što ga čini i te kako pozvanim da komentariše suđenje najboljeg srpskog sudije:

– Nema govora o lošim sudijskim namerama i procenama, ako ćemo pošteno, Mažić je bio blago naklonjeniji Zvezdi. Ronaldo bi za onakav start dobio drugi žuti karton, a ne Donald. Momci su umorni, video je to Mažić, zato dečku i progledao kroz prste. Pitanje je kako bi Zvezda prošla da je ostala s igračem manje… I, niko iz Napretka nije rekao ni reč. A, mogli su bez griže savesti. Zatim, ničim izazvano, rukovodstvo Zvezde saopštenjem javnosti traži izuzeće najboljeg našeg sudije!? To, koliko sam upoznat, nije stav Upravnog odbora kluba već pojedinca – rekao je Binić za Žurnal.

Bivši igrač Zvezde je upozorio da “večiti” ne smeju tražiti izgovor za neuspeh u suđenju, naročito ako se uzme u obzir ogromni raskorak između njihovog budžeta i sredstava koje ulažu ostali klubovi.

– Remi Partizana je donekle umirio uzavrele strasti, da je pobedio tek bi tad nastala frka. A, nije vreme za podizanje tenzija, niti je ovog puta bilo razloga. Setimo se minulih sezona, uporedimo koliko je aktuelna sadržajnija i uspešnija. Ne zato što ja kažem i radim u savezu već činjenice govore o boljitku srpskog fudbala, razumljivo, prvenstveno zahvaljujući igračima – navodi Binić.