Bio je miljenik navijača Partizana, a danas je sveštenik i ima svoju crkvu

Bivši igrač Partizana Taribo Vest, posle uspešne karijere posvetio se nečemu što nema veze sa fudbalom.

printscreen/youtube.com/FC Naija

Nigerijac je bio jedan od najpularnijih igrača svoje generacije, igra je u odbrani, a trag je ostavio dok je igrao za Partizan. Pre crno-belih bio je član Intera, i gradskog rivala Milana, Derbi Kauntija i Kajzerslauterna. Privlačio je ludim frizurama i nesvakidašnjim stilom oblačenja.

Nakon što je odlučio da završi fudbalsku karijeru, Vest je odabrao poziv koji nema veze sa sportom. Posvetio se religiji. U Lagosu je osnovao svoju crkvu 2014. godine, gde danas radi kao sveštenik.

Iako je prošlo 22 godine, član sjajne generacije nigerijskog fudbala odlučio je da navede razloge zašto je njegova reprezentacija loše igrala protiv Danske u osmini finala na Svetskom prvenstvu 1998. godine, koje je održano u Francuskoj. Tada je ovu selekciju predvodio naš Bora Milutinović.

– Čuo sam kako su neki igrači išli u noćne klubove tokom Svetskog prvenstva. Iskreno ne znam za to, ali znam da su igrači dovodili devojke u kamp. To sam video – rekao je Vest.

– Devojke koje su dovodili bile su Afrikanke, navijačice, koje su bile zaljubljene u igrače. Bilo je lako da ih namame u sobu. Zbog toga pojedini igrači nisu imali snage protiv Danske. Bili su umorni. Vikao sam na njih na terenu, bio sam jako ljut – zaključio je Vest.

Pored Vesta u toj genraciji bili su i Džej Džej Okoča, Nvankvo Kanu, Selestin Babajaro, Viktor Ikpeba …