BIO JE TUČEN I ON JE TUKAO: Kada se Vidić obruši na tebe, bolje beži glavom bez obzira (VIDEO)

Nemanja Vidić
beta

Fudbalska javnost u Srbiji i svetu sa žaljenjem je prihvatila vest o tome da je jedan od najboljih defanzivaca svih vremena, Nemanja Vidić, objavio kraj karijere.

 

Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da će legendarni srpski fudbaler okončati karijeru. Mnogi nisu isprva verovali tim navodima, ali je Nemanja potvrdio ono čega su se mnogi pribojavali.

ODLAZAK SRPSKE STENE: Nemanja Vidić završio karijeru, povrede glavni razlog

– Došlo je vreme da okačim svoje kopačke o klin. Povrede koje sam imao u poslednjih nekoliko godina uzele su svoj danak. Hvala svim igračima sa kojima sam igrao i svim trenerima sa kojima sam sarađivao, i veliko hvala navijačima na podršci tokom svih ovih godina – izjavio je Vidić za sajtove bivših klubova, Crvene zvezde i Mančester junajteda.

Poslednji klub za koji je stameni defanzivac nastupao bio je milanski Inter, ali ove sezone, upravo zbog povreda, nije zabeležio nijedan nastup u crno-plavom dresu.

Iako je u svakom klubu u kojem je nastupao među navijačima imao status božanstva, najviše je to došlo do izražaja u Mančester junajtedu. 

 

Vidić je svojim pristupom igri vrlo brzo osvojio srca navijača slavnog kluba, odigrao je za Junajted ravno 300 utakmica i postigao 21 gol, a 2008. godine je osvojio i Ligu šampiona.

Prezadovoljan što smo se dogovorili. Nemanja je agresivan i brz centralni defanzivac, ima samo 24 godine i biće veliko pojačanje za naš tim – rekao je legendarni Ser Aleks Ferguson pri potpisivanju ugovora sa Srbinom u januaru 2006. godine.

Neretko se „Teatrom snova” orilo njegovo ime, a poznato je da su mu navijači Junajteda čak i pesmu spevali. Prosto, bio je obožavan od strane svih u klubu i gradu, a čak mu je i kapitenska traka bila oko ruke.

Na opraštanju od dresa Junajteda bilo je veoma emotivno, a navijači su tada poslednji put pevali pesmu u kojoj je on glavni akter.

Nemanja, ooooo, Nemanja, ooooo, dolazi iz Srbije i je*eno će da vas ubije – glase njeni stihovi.

Bio je bespoštedni ratnik na terenu, a neretko se sukobljavao i sa protivnicima. U ovom slučaju sa Marijom Balotelijem.

Iako je Vidić taj koji je bio fauliran u ovom slučaju, njemu nije bilo ništa, a nadrljao je Mika Ričards.

Posebne bitke vodio je sa Didijeom Drogbom, a u ovom okršaju je zbog neverovatne požrtvovanosti on izvukao deblji kraj. Naravno, baš zbog ovakvih poteza zauvek je kupio srca navijača Junajteda.

Klinci širom sveta bili su oduševljeni njegovom borbenošću, a defanzivu je podigao na novi nivo, nivo koji je teško dostižan. Uostalom, naredni klipovi to najbolje potvrđuju.