Bitka za Andriju Živkovića: Partizan želi da zadrži svog vunderkinda

FK Partizan
fkpartizan.rs

Nakon osvajanja 26. šampionske titule fudbaleri Partizana imaju ambiciju da se plasiraju u grupnu fazu jednog od dva takmičenja pod okrilje UEFA, a u Humskoj smatraju da im je za taj uspeh neophodno da u klubu ostane Andrija Živković, piše „Kurir”.

 

Omladinski reprezentativac Srbije ovog proleća igrao je u fenomenalnoj formi, pa su rukovodioci crno-belih njegov ostanak u klubu označili kao prioritet.

Želja nam je da Žile ostane u Partizanu. S njim su obavljeni razgovori i pokazao je interesovanje za to, ali sačekaćemo da se završi SP na Novom Zelandu. Ukoliko uspemo da se plasiramo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja i doguramo u završnicu nacionalnog kupa, naredne sezone odigraćemo preko 50 mečeva, pa će nam biti potreban veliki broj kvalitetnih igrača, a sa Andrijom u timu biće lakše – kaže trener Partizana Zoran Milinković, piše „Kurir”.

Lista želja

– Interesantni su nam napadač Čukaričkog Nikola Stojiljković, fudbaler Rada Nemanja Mihajlović, Nikola Trujić iz Napretka, Marko Jevtović iz Novog Pazara, a solidan utisak je ostavio i štoper Čuke Zoran Rendulić. Uz to, potreban nam je levonogi štoper, a to će najverovatnije biti stranac, ali ne bih o imenima.

Prema rečima šefa stručnog štaba kluba iz Humske, crno-beli dres će ovog leta uglavnom zaduživati igrači koji su celo proleće igrali u kontinuitetu, što znači da dolazak Miloša Krasića nije prioritet.

– Prilikom dovođenja igrača prioritet imaju oni koji su u svojim klubovima igrali u kontinuitetu. Želimo da novajlije mogu odmah da pomognu, dok će onima koji su imali pauzu od šest meseci ili godinu dana ipak trebati vremena da se vrate u fudbalski život. Naravno, nije nemoguće da dođe i neko od njih, ali primarne želje su neki drugi igrači – rekao je Milinković: