Bivši igrač Zvezde i Olimpijakosa: Košarka me sutra ne zanima! Samo ću da gledam publiku i da uživam

Spektakularna utakmica Evrolige odigraće se u petak, gde se sastaju dva bratska kluba - Crvena zvezda i Olimpijakos. Ovaj meč poprima veliku pažnju i još veću zainteresovanost, ne samo kod navijača, već i kod mnogih sportista.

Ipak, jedan čovek ne može da prežali što je hiljadama kilometara udaljen od Evrope i Beograda i što neće prisustvovati prvom zvaničnom međusobnom duelu timova koje prosto obožava. Čak ni tolika razdaljina za njega ne bi predstavljala problem da ga profesionalne obaveze (NBA liga) dodatno ne sputavaju.

Pero Antić imao je sreću da u bogatoj karijeri igra za klubove koje iskreno voli – Crvenu zvezdu i Olimpijakos. Verovatno je iz tog razloga izgradio poseban odnos sa navijačima dva kluba, koji ga zbog tolike privrženosti crveno-belim bojama podjednako slave na Severu i u Pireju.

– Samo da sam negde u Evropi i da mogu da spojim dva dana slobodno, upalio bih avion i došao. Ništa me ne bi sprečilo da budem na tom meču. I sada sam razmišljao da li je moguće nešto izvesti, ali nažalost nije realno – počinje priču Pero Antić u intervjuu Sportskom žurnalu i dodaje:

–  To što će se dešavati na parketu Arene čovek mora da doživi, nema reči koje mogu da opišu taj osećaj. Biće to prvi, od dva spektakla ove sezone. Drugi je zakazan u Atini. Oni koji znaju o čemu pričam, samo treba da uđu u dvoranu, da sednu, pevaju i uživaju. Gledao sam meč protiv Valensije. Taj ambijent, ta podrška… Strašno! Da se čovek naježi.

Antić je potom premotao film i prisetio se godina provedenih u Zvezdi i Olimpijakosu.

– Bile su to predivne godine u kojima sam stekao prijatelje za ceo život. To je neprocenjivo. Sa oba tima je bilo uspona i padova, besparica i svega. Ali, kada igraš za tako velike klubove sa neverovatnim navijačima, sve ostalo je manje bitno. Svi žele svoj novac, to je prirodno. Ipak, da bi bio potpuno srećan, nekada moraš da slušaš srce. Tako sam uvek razmišljao, pa i kada sam konačno presekao da se okušam u NBA. Imao sam duplo bolje ponude u Evropi, ali kada je treći put stigla ponuda, nisam se dvoumio – konstatovao je Antić, a onda su usledila dva „teška” pitanja.

Prvo: za koga ćete navijati?

– Košarka me uopšte ne zanima. Navijaću za najlepši navijački spektakl koji će Evropa doživeti. Samo ću da gledam u tribine i da uživam u svakom momentu. Kretanje rezultata me uopšte ne zanima. Neću se nervirati, galamiti i lomiti stvari, kao obično. To će biti meč u kome za mene neće biti pobednika, niti poraženog. Sve ostaje u porodici.

I drugo: koji navijači prave bolju atmosferu?

– Nažalost još uvek nisam osetio kakav je ambijent u Areni. Ali, to je manje bitno. Obe navijačke grupe su fanatične i vole klub više od sebe. Nema šansi da ih delim i izdvajam. Volim ih podjednako. Ne možeš da deliš ljubav prema braći – istakao je Pero Antić.

Snažni krilni centar pun je reči hvale za mladi tim Crvene zvezde:

– Ekipa mi izgleda kao ona iz moje prve sezone u Crvenoj zvezdi. Vidi se da momci uživaju na parketu, da se zabavljaju, imaju sjajnog trenera. To je po organizaciji sada jedan od najboljih timova u Evropi. Svaka čast Nebojši Čoviću. Igrači se međusobno bodre, čitam intervjue i vidim da konstantno hvale jedan drugog. Tako i treba. Igrati u Crvenoj zvezdi, živeti u Beogradu, čovek ne može više da poželi. Koliko god si nervozan i šta god da ti nije po volji, kada izađeš na teren i čuješ pesmu navijača, jednostavno poludiš i sve ostalo je nebitno – zaključio je Antić.