BIVŠI REPREZENTATIVAC SRBIJE: “Svi bismo voleli da osvojimo Svetsko prvenstvo, ali… BUDIMO REALNI!”

Pod imenom Srbija je učestvovao na oba Svetska prvenstva na koja smo se plasirali.

printscreen/youtube.com/Fudbalski savez Srbije

Ipak, ono u Kataru, Antonio Rukavina posmatraće iz udobnosti stana. Ili možda pak stadiona u Dohi.

Svojevremeno, uz Branislava Ivanovića, ponajbolji desni bek i oslonac reprezentacije Srbije. Čovek koji je upisao čak 59 utakmica u dresu „orlova“.

Imao je Rukavina prilike i da na Svetskom prvenstvu odigra dve utakmice i oseti atmosferu najvećeg nacionalnog takmičenja na svetu. Nakon povlačenja Ivanovića ostao nam je praktično kao jedina opcija na desnoj strani terena, ali sa 38 godina je rekao zbogom fudbalu i sada je najveći navijač Srbije.

Ogroman podvig su napravili „orlovi“, a euforija ne da se nije stišala nego je utisak da samo raste. Ponajviše zbog učinka naših igrača u evropskim klubovima – Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića koji rešetaju mreže u dresu Juventusa, odnosno Fulama…

Da, sigurno da se najviše priča o njima i naravno da je to sa razlogom. Dobro je da su i dalje u formi, ali opet ima dosta do Svetskog prvenstva. Mislim da je naša dobra stvar što timski igramo dobro i to je jako važno – počeo je Rukavina za Meridian sport.

Ako se pita selektor Dragan Stojković Piksi, sigurno je da ćemo i u Kataru igrati prepoznatljivo: napadački, na gol više, bez obzira ko je sa druge strane terena, pa kud puklo da puklo…

Posle ovoga što smo videli u kvalifikacijama, siguran sam da svi očekujemo ofanzivnu reprezentaciju. Ali, opet mislim da svi treba da budemo na zemlji i da shvatimo da je i ovo ogroman uspeh što smo se u takvom stilu plasirali

Glavno je pitanje, koji je domet Srbije? Naravno, dosta će zavisiti i od žreba koji je na programu 1. aprila, ali može li Srbija da bude najprijatnije iznenađenje u Kataru? Ili možda još konkretnije: imamo li kapaciteta da iznenadimo planetu kao Hrvatska pre četiri godine u Rusiji?

Treba da budemo na zemlji. Naravno da bi svi voleli da budemo prvaci sveta, ali opet treba biti realan i sačekati prvo u kakvoj ćemo grupi biti pa posle kako je i sam Piksi govorio idemo utakmicu po utakmicu. Znam da šta god urade na Svetskom prvenstvu mene neće razočarati. Jer, i ovo je ogroman uspeh – zaključio je Rukavina.