BIVŠI SELEKTOR SRBIJE IMA PORUKU ZA RONALDA: Izvini, ali evo KOJA REPREZENTACIJA će postati prvak Evrope

Evropski šampionat ulazi u drugu polovinu grupne faze, a dosadašnji tok turnira ekskluzivno za portal Meridian sport analizirao je prvi selektor Srbije od njene samostalnosti - Havijer Klemente.

printscreen/youtube

Popularni Mali Napoleon, aktuelni srateg Libije, osvrnuo se na igru gotovo svih relevantnih selekcija na turniru i poručio da Portugal uprkos maestralnom Kristijanu Ronaldu nema teoretske šanse da odbrani titulu, te da će trofej završiti u rukama aktuelnih prvaka sveta Francuza.

Španija nije dobro otvorila turnir, za sada ima jedan remi, odnosno jedan bod, a to nije u skladu sa njihovim renomeom i njihovim ciljevima.

– Tačno je da nismo dobro startovali na ovom prvenstvu, ali to ništa ne mora da znači. Tek se igraju prve utakmice, potrebno im je vreme da se uigraju. Posebno jer je španski tim poprilično podmlađen i nemaju dovoljno iskustva.

Nepozivanje Serhija Ramosa u nacionalni tim izazvalo je mnogo prašine, koja se i dalje nije slegla, a šta o tome misli Klemente

– Selektor je odlučio da podmladi tim i to je uradio. Ja se slažem sa njim i maksimalno ga podržavam. Ipak moramo da mislimo na budućnost, kako bi konstantno bili u vrhu. Tako da ga ni ja ne bih zvao, selektor je napravio pravi izbor kada je u pitanju sastav tima.

Kristijano Ronaldo postao je najbolji strelac u istoriji evropskih prvenstava. Može li Portugal sa njim da odbrani titulu?

– Uz dužno poštovanje Kristijana Ronalda, Portugal nema nikakve šanse da osvoji ponovo titulu. Prosto nemaju dovoljan kvalitet za tako nešto. A i druge reprezentacije su mnogo bolje. Naravno, bez obzira na to Ronaldo je i dalje najbolji i verujem da će on nastaviti da pruža odlične partije.

Francuska je dosta lako savladala Nemačku. Po mnogima su glavni favoriti za titulu, a sa tim je saglasan i Klemente.

– Za mene je Francuska na prvom mestu. Mislim da ove godine imaju sve što im je potrebno kako bi osvojili trofej na Evropskom prvenstvu. Igraju dobro, njihovim protivnicima neće biti lako – ističe Klemente.