Bivši trener Partizana uči Gvardiolu taktici: Mateus u nekoliko rečenica OBJASNIO SVE!

Legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus smatra da je Žozep Gvardiola taktički potpuno pogrešno postavio tim za meč sa Borusijom u Kupu.

 

Bajern je eliminisan u polufinalu tamičenja od najvećeg rivala posle penala, nakon što je tokom 120 minuta igre bilo 1:1.

To ispadanje nije bilo samo peh. Veoma cenim Gvardiolu, najbolji je trener za Bajern, ali ovaj put se pretaktizirao. Kada bi svi igrači bili na pozicijama na kojima su najbolji, Bajern bi dominirao rekao je bivši trener Partizana.

Bajern je nadigrao Borusiju u prvom poluvremenu i vodio 1:0, ali su gosti bili bolji rival u nastavku, stigli do izjednačenja, a u poslednjih deset minuta prokret je sprečio golman Bavaraca Manuel Nojer.

Zašto je igrao u formaciji 3-5-2 s Rafinjom kao levim u odbrani, Lamom u sredini veznog reda, a ne na krilu? Zašto mu je Miler bio napadač? Zašto Roben nije krenuo od prvog minuta, ako je spreman i zašto je pri vođstvu izvadio Alkantaru, a nakon primljenog gola i Milera? – pita se Mateus.

Prvak sveta iz 1990. je pored srpskog tima, sa kojim je doživeo trenerski vrhunac plasmanom u Ligu šampiona, vodio još bečki Rapid, Atletiko Paranaense, Red Bul Salcburg, Makabi Natanju, te bio selektor Mađarske i Bugarske.