BIVŠI TRENER sestara Vilijams NA KLUPI Dejvis kup reprezentacije Srbije

Jovan Savic
promo

Novi trener Dejvis kup reprezentacije Srbije, Jovan Savić, proslavio se radeći sa sestrama Vilijams i Borisom Bekerom.

 

Novi član stručnog štaba Dejvis kup reprezentacije Srbije Jovan Savić u našem nacionalnom timu obavljaće funkciju trenera, zajedno sa Dušanom Vemićem, i tako pomagati saveznom kapitenu i selektoru Nenadu Zimonjiću.

Reč je o stručnjaku iz Novog Sada, koji je bio teniski reprezentativac naše zemlje u mlađim kategorijama, a koji se proslavio radeći sa Borisom Bekera i sestrama Vilijams.

Angažman u Dejvis kupu doživljava kao veliku čast, a sa optimizmom dočekuje meč prvog kola Svetske grupe protiv Rusije u Nišu (od 3. do 5. februara).

Kada je Nenad izabran za selektora pitao me je da li bih hteo da se pridružim timu kao trener, i naravno da sam odmah pristao. Imam odličan odnos sa Zimonjićem, poznajem sve igrače, ponosan sam što ću nositi grb Srbije na trenerci, i biće mi prava privilegija da budem deo ekipe, rekao je Savić.

On je istakao da Srbija ima odlične igrače i da veruje da možemo ponovo da osvojimo titulu u naredne dve ili tri sezone.

Ukoliko nam se Novak Đoković pridruži bilo bi nam mnogo lakše, ali u svakom slučaju tu su Viktor Troicki i Janko Tipsarević, koji su u odličnoj formi i mogu svakog da pobede. Sjajno su počeli sezonu i to nas sve raduje – ističe novi šef na klupi naše reprezentacije. 

Na spisku su još Lajović, Krajinović, Kecmanović, Đere, Milojević, Tepavac, Zekić… Savić je naglasio da bi mladi trebalo da dobijaju veći prostor jer dolazi vreme kad će biti potrebno da oni preuzimu odgovornost.

Najveći uspeh u “belom sportu” ostvario je radeći sa sestrama Vilijams.

Zaista nosim krajnje pozitivne utiske iz rada sa njima. Sedam godina smo sarađivali, i jako smo se dobro slagali. Venus i Serena su lepo vaspitane, nisu sujetne, žele da saslušaju i prihvate savet. Upoznao sam ih kad su bile mlade, sa 16 ili 17 godina, i proveli smo sedam godina zajedno. Osvojile su u tom periodu sve što su mogle da osvoje, kaže on.

Malo je poznato da je Jovan Savić i venčani kum sa Borisom Bekerom, sa kojim je takođe radio kao sparing partner.

Sa Borisom sam se upoznao kod Nikija Pilića, a počeli smo intenzivno da radimo 1991. godine i često smo putovali zajedno na turnire širom sveta. Provodili smo pripreme u Monte Karlu, gde smo vežbali po nekoliko sati svakog dana. Reč je o sjajnom čoveku, a drago mi je da vidim da se odlično snašao u ulozi Novakovog trenera. Sitnice u tenisu dosta znače, jedan detalj može da promeni tok susreta, a Boris odlično poznaje igru, psihologiju, i to je preneo na Đokovića – pričao je Jovan o svom kumu.

Savić veruje da Dejvis kup reprezentacija Srbije može da ponovi uspeh iz 2010. ali je jedna stvar važna.

Samo da igrači budu zdravi. Sezona je dugačka i naporna. Lako dolazi do povreda zbog umora i iscrpljenosti. Ali, verujem u sistem Dejvis kupa, ovo je takmičenje koje privlači veliku pažnju navijača širom sveta. Samo se nadam da će biti pronađen balans između ATP kalendara i termina u Dejvis kupu, da bi se održala atraktivnost i da bi najbolji i dalje učestvovali u njemu – zaključuje Savić.