Bjeković: Sramota je da ovakva Zvezda bude šampion!

Bivši direktor Partizana i legenda kluba iz Humske Nenad Bjeković kaže da je sramota za srpski fudbal što će, kako je rekao, ovakva Crvena zvezda biti prvak države.

Bjeković je u izjavi za list „Informer” rekao da veliku krivicu za to snosi i njegov Partizan koji je dozvolio da ga najveći rival pretekne na tabeli i zadrži prvu poziciju.

– Prvo mesto Zvezde je odraz stanja u srpskom fudbalu. Bez obzira na to koliko joj se pomagalo, ako joj se pomaže, potpuno je ponižavajuće da ovakva Zvezda bude prvak države. Odnos kvaliteta Partizana i Zvezde video se u derbiju, ali u Humskoj su sami krivi što su ostali bez titule – kaže Bjeković.

Nekadašnjeg igrača i funkcionera crno-belih najviše zabavljaju uveravanja pojedinaca iz vođstva lige o regularnosti takmičenja.

Otkako sam u fudbalu, uvek se za sezone kada je Partizan osvajao titule govorilo da su neregularne, a kada je Zvezda bila prvak, to su najčistije i najpoštenije godine. Tako je opet. Video sam da je Čović rekao da ako je ikome u interesu da sezona bude poštena, onda je to Zvezda. Šta da dodam?

Bjeković je kritikovao i Partizan…

– Uprava je na polusezoni smenila trenera koji je bio prvi na tabeli i dovela naslednika koji je izgubio titulu. Lako je zaključiti čija je odgovornost i ko bi trebalo da ode iz Partizana. Sramota je za ljude iz Partizana što su Zvezdi prepustili tron – zaključio je bivši direktor crno-belih.