Bjeković: Zvezda je na aparatima za disanje, u derbiju je postojao samo jedan tim – Partizan!

Legenda crno-belih, Nenad Bjeković, smatra da Partizan u 148. večitom derbiju nije imao pravog rivala na stadionu „Rajko Mitić”.

 

Iako je do kraja sezone ostalo još šest utakmica, za Bjekovića, Partizan je već novi šampion.

Legenda crno-belih je u razgovoru za „Sport” napomenula da dilemu oko pitanja prvaka nema još otkako je takmičenje počelo.

Iako se uoči večitog derbija pojavila doza sumnje i brige, Bjeković je posle duela na stadionu „Rajko Mitić” sam sebi postavio pitanje zašto se uopšte brinuo (?) jer je tim Zorana Milinkovića apsolutno nadigrao crveno-bele i pokazao da je u ovom trenutku daleko bolji tim.

Bila je to apsolutna dominacija Partizana u svakom pogledu. Igrački, trkački, taktički su bili daleko iznad Crvene zvezde i prava je šteta što nisu postigli gol, dva, tri… Ali, utisak je i pored toga bio sjajan. Rekao sam i pre derbija da ni najmanje ne sumnjam u kvalitet tima, ali sam se, ispstavilo se, neopravdano pribojavao nekog scenarija koji se ponavljao u prošlosti. Dešavalo se da slabiji dobije jačeg, jer je to derbi, ali, ovog puta na terenu je postojao samo jedan tim ističe Bjeković za „Sport”.

 

On nije imao pozitivne komentare što se tiče igre večitog rivala.

Odavno Partizan nije bio tako superioran na Zvezdinom stadionu, a verujte da pamtim mnoge utakmice u prošlosti. Ne bih da se ponavljam i konstatujem ono što sam govorio pre deset-petnaest godina, naš najveći rival je na „aparatima za disanje” i sve se to odrazilo na teren. Što naš narod voli da kaže u šali: „Mrtav konj ne rita...” I ne znam čemu se nadaju – jasna je legenda crno-belih.