Bjelica: Mnogo nam znači pobeda nad Grčkom, protiv Brazila ćemo se boriti do kraja

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica rekao je danas da je predstojeća četvrtfinalna utakmica na Svetskom prvenstvu u Španiji sa Brazilom veliki izazov i da njegova ekipa u tom duelu mora da bude spremna za borbu.

– Igrali smo sa njima i dobro su nam poznati, mada bi nam Argentina više odgovarala u četvrtfinalu. Spremićemo se mnogo bolje, četvrtfinale je ključ i ako to pobedimo borićemo se za medalju. To će biti veliki izazov i motiv za nas – rekao je Bjelica novinarima u Madridu.

Košarkaši Srbije u sredu od 18 časova u Madridu igraju protiv Brazila, u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Španiji. Te dve ekipe igrale su u grupnoj fazi takmičenja, 3. septembra, kada je Brazil pobedio sa 81:73.

– Oni imaju 12 dobrih igrača, visoke centre. Imaju mnogo iskustva, velike asove, njihovi centri godinama dominiraju u NBA ligi. Borićemo se, tako mora da se igra četvrtfinale. Moramo da uđemo maksimalno motivisano, ako možemo da pobedimo u četvrtfinalu, ali da ga ranije rešimo – rekao je Bjelica.

On je istakao dobru atmosferu u ekipi, posebno posle jučerašnje pobede protiv Grčke (90:72).

– Atmosfera je super, bila je i do utakmice sa Grčkom, ali sada smo opušteniji. Mnogo nam je značila ta pobeda, jer smo u grupi pobedili samo Iran i Egipat, sa drugim ekipama smo igrali dobro, ali ih nismo pobedili pa smo bili stegnuti – rekao je Bjelica.

– Koristili smo recept selekcije Grčke iz njihove prve faze, kada su igrali neverovatnu košarku, kao prava ekipa. To smo i mi pokazali. Nadigrali smo ih i pokazali da možemo ravnopravno da igramo protiv svake reprezentacije – dodao je Bjelica.