BL: Bajern do pete uzastopne pobede, Dortmund prekinuo uspešan niz, Šalke ubedljiv protiv Hofenhajma

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su na gostujućem terenu Hanover sa 3:1, u utakmici 24. kola Bundeslige i ostvarili petu uzastopnu pobedu.

Sa druge strame, Borusija iz Dortmunda odigrala bez golova s Hamburgom i prekinula niz od četiri pobede.

Hanover je poveo u 25. minutu golom Hirošija Kijotake, a Bajern je izjednačio tri minuta kasnije preko Šabija Alonsa. Pobedu aktuelnom šampionu Nemačke doneo je dvostruki strelac Tomas Miler, koji je postigao golove u 61. i 72. minutu.

BUNDESLIGA rezultati:

Augsburg – Volfsburg 1:0

Hamburger – Borusija Dortmund 0:0

Hanover – Bajern Minhen 1:3

Frajburg – Verder Bremen 0:1

Šalke – Hofenhajm 3:1

Nedelja:
15.30 Keln – Ajntraht Frankfurt
17.30 Paderborn – Bajer Leverkuzen

Petak: Štutgart – Herta 0:0

Bajern je tako nastavio niz od šest utakmica bez poraza i nalazi se na prvom mestu na tabeli sa 61 bodom, a Hanover zauzima 11. mesto sa 27 bodova.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda odigrali su na gostujućem terenu protiv Hamburga bez golova i prekinuli niz od četiri pobede. Ekipa Jirgena Klopa je 10. na tabeli sa 29 bodova, a Hamburg, koji nema pobedu u poslednje četiri utakmice, zauzima 15. mesto sa 25 bodova.

Fudbaleri Šalkea pobedili su na svom terenu Hofenhajm sa 3:1 i popeli se na četvrto mesto na tabeli.

Domaći su poveli u 12. minutu golom Kristijana Fuhsa, a pobedu je obezbedio dvostruku strelac Maks Mejer, koji je postigao golove u 41. i 54. minutu. Jedini gol za Hofenhajm postigao je Kevin Foland u 73. minutu.

Šalke je četvrti na tabeli sa 38 bodova, a Hofenhajm je sedmi sa 33 boda.

Augsburg je pobedio na svom terenu Volfsburg sa 1:0 golom Dominika Kora u 63. minutu, pošto je naleteo na odbijenu loptu kada je Tobijas Verner promašio penal.

Volfsburg je tako prekinuo niz od četiri pobede i sada zaostaje za vodećim Bajernom 11 bodova. Augsburg je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede i popeo se na peto mesto sa 38 bodova.

Verder je na gostujućem terenu pobedio Frajburg sa 1:0.