BL: Bajern ‘osmicom’ ponizio Hamburg, Volfsburgu spektakularni derbi u Leverkuzenu

Fudbaleri Bajerna ubedljivo su pobedili Hamburg u 21. kolu Bundelige, a njihov najveći rival u borbi za titulu, Volfsburg, ostao je na osam bodova zaostatka posle trijumfa u spektakularnoj utakmici u Leverkuzenu.

Bajern je bio prilično ubedljiv i u Minhenu pobedio sa 8:0, uz po dva gola Tomasa Milera, Arjena Robena i Marija Gecea, dok su po jedan postigli Robert Levandovski i Frank Riberi.

Volfsburg je u gostima u Leverkuzenu vodio s 3:0 na poluvremenu, uz dva gola Basa Dosta i jedan Nalda. Heung Min Son je potom smanjio na 3:2, a novi pogodak za goste postigao je Dost za 4:2. Ipak, Bajer je het-trikom Sona i još jednim pogotkom Karima Belarabija, došao do spektakularnog izjedančenja, ali je potom u finišu susreta bio oslabljen posle crvenog kartona Emira Spahića.

Volfsburg je to iskoristio i četvrtim golom Dosta na utakmici, u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, došao do pobede od 5:4 i važna tri boda.

Bajern je prvi na tabeli sa 52 boda, osam više od drugoplasiranog Volfsburga, dok je Borusija Menhengladbah ostala treća sa 36, posle pobede nad Kelnom kod kuće golom Granita Džake u nadoknadi.

Augsburg je ostao peti, iako je poražen 3:2 na gostovanju Verderu u Bremenu. Strelci za Verder bili su Lukimja Mulongoti, Franko Di Santo i Teodor Gebre Selasije, dok su pogotke za Augsburg postigli Ragnar Klavan i Tobijas Verner.

Verder je tako nastavio da beleži odlične rezultate u drugom delu sezone, s obzirom na to da je postigao i treću pobedu ove godine.

Ekipa iz Bremena sada je osma na tabeli sa 29 bodova. Sedmi je Hofenhajm posle pobede nad Štutgartom sa 2:1.