BL: Dortmundu važan trijumf, Štutgart do pete pobede u sezoni, Frajburg siguran

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su danas u gostima ekipu Hanovera sa 3:2, dok su Keln i Verder odigrali nerešeno 1:1 u utakmicama 26. kola Bundeslige.

 

Rezultati:
Hamburg – Herta 0:1
Hanover – Borusija Dortmund 2:3
Frajburg – Augsburg 2:0
Štutgart – Ajntraht 3:1
Keln – Verder 1:1
Paderborn – Hofenhajm 0:0
18.30 Šalke – Bajer

Nedelja:
15.30 Majnc – Volfsburg 
17.30 Bajern – B. Menhengladbah 

Frajburg je kod kuće savladao Augsburg sa 2:0, Štutgart je pobedio Ajntraht sa sa 3:1, dok na meču Paderborna i Hofenhajma nije bilo golova.

Borusija iz Dortmunda je nastavila seriju dobrih rezultata u Bundesligi, pošto još od početka februara nije pretrpela poraz.

Posle današnje pobede nad Hanoverom od 3:2, Borusija je na desetom mestu na tabeli sa 33 boda.

Ekipa Jirgena Klopa povela je golom Pjer Emerik Obamejanga u 19. minutu, ali je na 1:1 izjednačio Lars Štindl u 31. minutu.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova, ali je na početku drugog dela igre bilo velikih uzbuđenja. Prvo je Leonardo Bitenkur zaradio drugi žuti karton u 55. minutu i ostavio Hanover sa igračem manje na terenu, da bi samo dva minuta kasnije Šinđi Kagava ponovo doveo Borusiju u vođstvo.

Pitanje pobednika praktično je rešeno već u 61. minutu kada je mrežu Hanovera još jednom zatresao Obamejang, a Hanover je do kraja meča jedino uspeo da ublaži poraz, a strelac je ponovo bio Štindl.

Frajburg je sa 2:0 savladao Augsburg i napravio još jedan veliki korak u borbi za opstanak. Golove za pobedničku ekipu postigli su Džonatan Šmid u 71. i Nils Petersen šest minuta pre kraja meča.

U uzbudljivoj utakmici u Kelnu između istoimenog kluba iz tog grada i Verdera nije bilo pobednika. Verder je poveo golom Dejvija Zelkea u 27. minutu, koji je dobro odreagovao posle kornera sa desne strane.

Keln je tek u samoj završnici utakmice, odnosno u 88. minutu, došao do izjednačenja i to iz jedanaesterca, koji je realizovao Matijas Leman.

Štutgart je na svom terenu savladao favorizovani Ajntraht iz Frankfurta. Prvim trijumfom u 2015. godini su “švabe” načinile veliki iskorak u borbi za opstanak u Bundesligi.

Haris Seferović doveo je goste do prednosti u 51. minutu, međutim, Štutgart je veoma brzo uzvratio preko Danijela Ginčeka u 63. minutu. Isti igrač je samo tri minuta kasnije doneo preokret Štutgartu, da bi konačan ishod meča postavio Aleksandru Maksim u 82.

Štutgart u Bundesligi zauzima poslednje, 18. mesto sa 23 boda, dva manje od Frajburga, koji je prvi iznad “opasne zone”.