BL: Leverkuzen prekinuo niz pobeda, Dortmund siguran protiv Ajntrahta

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena odigrali su danas na gostujućem terenu nerešeno 1:1 sa Kelnom, u utakmici 30. kola Bundeslige i prekinuli niz od sedam pobeda.

 

Bajer je mogao da povede u 42. minutu, ali je Hakan Kalhanoglu promašio penal. Gosti su ipak poveli u 60. minutu golom Julijana Brandta, a konačan rezultat postavio je Bard Fine u 83. minutu.

Ekipa iz Leverkuzena je treća na tabeli sa 55 bodova, dok je Keln 12. na tabeli sa 30 bodova.

Fudbaleri Borusije pobedili su u Dortmundu Ajntraht sa 2:0 i ostvarili drugu uzastopnu pobedu. Domaći su poveli u 25. minutu golom Pjera Amerika Obamejanga iz jedanaesterca, a konačan rezultat, sedam minuta kasnije, postavio je Šinđi Kagava.

Ekipa Jirgena Klopa se posle druge uzastopne pobede popela na osmo mesto sa 39 bodova, a Ajntraht, koji je i petu uzastopnu utakmicu bez pobede, zauzima 11. mesto sa 36 bodova.

 

Hamburg je na svom terenu pobedio Augsburg sa 3:2 i prekinuo niz od pet poraza, odnosno devet utakmica bez pobede.

Hamburg je poveo u 11. minutu preko Ivice Olića, a prednost je duplirao Pjer Mišel Lasoga u 19. minutu. Raul Marselo Bobadila smanjio je na 1:2, a Tobijas Verner izjednačio je u 69. minutu. Pobedu domaćima doneo je Lasoga u 71. minutu svojim drugim golom na utakmici.

Hamburg se sada sa poslednjeg mesta, sa 29 bodova popeo na 16. mesto koje vodi u plej-of za opstanak u Bundesligi, a Augsburg je šesti na tabeli sa 42 boda, koliko ima i petolasirani Šalke.

Štutgart je pred svojim navijačima vodio protiv Frajburga sa 2:0, ali su gosti uspeli da stignu do izjednačenja u samoj završnici utakmice.

„Švabe” su povele golom Danijela Ginčeka u 24. minutu, a na 2:0 povisio je Martin Harnik u 27. Asistent kod drugog gola bio je srpski reprezentativac Filip Kostić.

Frajburg je u drugom poluvremenu zaigrao znatno ofanzivnije, što je rezultiralo izjednačenjem. Oba gola za goste postigao je Nils Petersen.

On se prvi put u listu strelaca upisao u 59. minutu iz jedanaesterca, da bi potom u 85. postavio konačan rezultat.

Štutgart je meč završio sa desetoricom igrača na terenu, jer je Adam Hlusek u 66. minutu dobio drugi žuti karton.

Štutgart nakon ovog remija ostaje u zoni ispadanja, pošto zauzima pretposlednje, 17. mesto sa 27 bodova, dok je Frajburg 14. sa 30 bodova.

Hofenhajm je na gostovanju pobedio Hanover sa 2:1 i tako prekinuo niz od četiri utakmice bez trijumfa, te je zadržao šanse da se naredne sezone nađe u nekom od evropskih takmičenja.

Gosti su već u prvom napadu na utakmici došli do prednosti, a strelac je bio Antoni Modest na asistenciju Roberta Firminja.

Hanover je golom Larsa Štindla u 24. minutu iz penala došao do izjednačenja, a pobedu Hofenhajmu i konačan rezultat postavio je Sven Šiplok u 83. minutu.

Hofenhajm posle 30 odigranih utakmica zauzima sedmo mesto sa 40 bodova, dok je Hanover 15. sa 29 bodova.