BL: Pobede Paderborna i Šalkea, Kostić strelac drugog gola za Štutgart

Fudbaleri Paderborna pobedili su danas na gostujućem terenu Frajburg sa 1:0, u utakmici 31. kola Bundeslige i izvukli se iz opasne zone, dok je Šalke kao domaćin pobedio Štutgart sa 3:2 i prekinuo niz od šest utakmica bez pobede.

Paderborn je pobedio Frajbrug golom Nilsa Petersena u 40. minutu i tako prekinuo niz od dve utakmice bez pobede i sa pretposlednjeg skočio je na 14. mesto sa 31 bodom, dok Frajburg sa bodom manje zauzima 15. mesto.

Šalke je na svom terenu u Gelzenkirhenu pobedio Štutgart sa 3:2 i prekinuo niz od šest utakmica bez pobede.

 

Dvostruki strelac za pobedu domaćih bio je Klas Jan Huntelar koji je golove postigao u devetom i 78. minutu. Golove za Štutgart postigli su Martin Harnik u 22. i Filip Kostić u 51. minutu, a pobedu Šalkeu doneo je Florijan Klajn autogolom u 89. minutu.

Šalke je peti na tabeli sa 45 bodova, a Štutgart je tri utakmice bez pobede, zauzima poslednje 18. mesto sa 27 bodova i čeka ga velika borba za opstanak.

Verder je u Bremenu pobedio Ajntraht sa 1:0 i popeo se na sedmo mesto na tabeli. Jedini gol postigao je Dejvi Selke u 66. minutu.

Verder se popeo na sedmo mesto na tabeli sa 42 boda, a Ajntraht koji je i šestu utakmicu završio bez pobede, zauzima 12. mesto sa 36 bodova.

Hofenhajm i Borusija iz Dortmunda odigrali su nerešeno 1:1. Domaći su poveli u 33. minutu golom Kevina Folanda, a izjednačio je Mats Humels dva minuta kasnije.

Ekipa Jirgena Klopa prekinula je niz od dve pobede i zauzima deveto mesto na tabeli sa 40 bodova, a Hofenhajm je osmi sa bodom više.

Augsburg i Keln odigrali su bez golova, a Volfsburg i Hanover nerešeno, 2:2.