BL: Vereder savladao Štutgarta, Dortmund na samom dnu nemačke lige

Fudbaleri Verdera savladali su Štutgart 2:0, u poslednjem subotnjem meču 11. kola Bundeslige.

Verder je slavio golovima Sebastijana Predla u prvom i Fina Bartelsa u drugom poluvremenu, na asistencije Zlatka Junuzovića u odličnom meču “davljenika” u Bremenu.

Verder je ovom pobedom pobegao sa dna tabele gde je sada jedan od favorita za titulu pred početak sezone, Borusija Dortmund. Štutgart je dva boda iznad “milionera” koji u nedelju igraju derbi sa imenjakom iz Menhengladbaha.

Već u četvrtom minutu Verder je imao prvu šansu, Januzović je pokušao sa 25 metara, ali je lopta prošla za malo pored gola. Isti igrač je zapretio desetak minuta kasnije, ali je ovaj put Torsten Kiršbaum na gol liniji zaustavio loptu.

U 21. minutu Štutgart prvi put preti, Sararer je pronašao Martina Harnika koji gubi loptu u ključnom trenutku u kaznenom prostoru.

Devet minuta kasnije domaćin je poveo. Januzović je poslao odličan centaršut, a Predl je bio najbolji u skoku i glavom loptu poslao u mrežu.

“Švabe” su nakon primljenog gola zaigrale konkretnije i u narednih pola sata zapretile dva puta preko Harnika, a jednom preko Ridigera, ali sve tri šanse su propale.

To je domaćin kaznio pola sata pre kraja meča. Januzović je opet poslao sjajan centaršut, koji ovaj put koristi Bartels i donosi drugu uzastopnu pobedu Verderu.

U prvim mečevima dana Tomas Miler je ostvario het-trik za Bajern, dok je sedam golova viđeno u Hofenhajmu.