Blage kazne za ‘večite’: FSS presudio, Zvezda i Partizan nisu krivi za incidente na derbiju

Veliki neredi na prošlom izdanju "večitog derbija" ipak nisu doneli drastične sankcije klubovima, kao što je bilo najavljeno. Crvena zvezda je kažnjena jednom utakmicom bez publike koju je već odigrala protiv Rada, dok će Partizan morati da plati 500,000 dinara. Novčana kazna i za Volkova zbog izjave o sudiji Mažiću.

 

Posle haosa na tribinama stadiona “Rajko Matić”, koji je odložio utakmicu između Crvene zvezde i Partizana (0:0) na više od pola sata, izrečene su kazne za večite rivale, a prvi utisak je da su one veoma blage, javlja “Sportski žurnal”.

Zvezda je posle nereda kažnjena sa jednom utakmicom zabrane prisustva publike, što je tim iz Ljutice Bogdana već uradio odigravši pred praznim tribinama protiv Rada.

  

Sa druge strane, za Partizan je kazna novčana, jer će crno-beli zbog ponašanja navijača morati da plati 500 hiljada dinara, dok će bek kluba iz Humske Vladimir Volkov morati da iskešira 100 hiljada dinara zbog izjave upućene arbitru susreta Miloradu Mažiću.

Članovi komisije zaključili su da su klubovi učinili sve da 148. derbi protekne bez incidenata, ali više od ovoga nisu mogli. Obezbeđen je i dovoljan broj redara, ipak neke stvari bile su van njihove moći – preneo je “Žurnal” reči Žarka Stevanovića, predsednika Disciplinske komisije FSS.