Blam engleske reprezentacije: Pogrešan blizanac u timu

Neverovatan propust u mladoj reprezentaciji Engleske. Umesto defanzivca Majkla Kina za utakmicu sa Velsom greškom registrovan njegov brat blizanac, napadač Vil.

“Pa da li je moguće? Čak i ne liče toliko…”, jadikuju engleski mediji posle greške stručnog štaba njihove mlade reprezentacije, koji je pomešao fudbalere Mančester junajteda, braću blizance Majkla i Vila Kina.

Na spisku Gereta Sautgejta za utakmicu sa Velsom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo reprezentacija do 21 godine nalazio se Majkl, ali je greškom registrovan njegov brat blizanac Vil, prenosi Eurosport.

Ništa strašno, greške se događaju, međutim, u ovom slučaju neverovatno je što je propust primećen tek sat vremena pre početka meča. Uz to, njih dvojice i ne liče baš kao “jaje jajetu”, niti igraju na istim pozicijama i što je “najluđe”, Vil uopšte nije bio pozvan za meč protiv Velsa.

Na kraju, zbog kasno uočenog administrativnog propusta, Majkl je propustio meč, a umesto njega na brzinu je naknadno u tim ubačen odbrambeni igrač Čelsija Natanijel Čaloba.

Srećom po selektora Gereta Sautgejta, njegova ekipa slavila je 1:0 i vezala petu uzastopnu pobedu u kvalifikacijama, kojom je došla veoma blizu plasmana na Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija 2015. u Češkoj, gde će, nadamo se, igrati i naši “orlići”.

Majkl i Vil Kin su, inače, fudbaleri Mančester junateda, ponikli na “Old Trafordu”, ali obojica su trenutno na pozajmicama. Majkl u Blekburnu, a Vil u Kvins Park Rendžersu.