Blater: Nisam savršen, niko nije, ali ćemo uraditi dobar posao zajedno

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater izjavio je danas, nakon reizbora za prvog čoveka te organizacije, da nije savršen, ali je obećao da će svom nasledniku ostaviti jaku Fifu.

 

Blater je danas ponovo izabran za predsednika Fife na 65. Kongresu u Cirihu i pored velikog skandala koji poslednjih dana potresa tu organizaciju. Njemu je to peti uzastopni četovrogodišnji mandat na čelu Fife.

Blater je u prvom krugu izbora za prvog čoveka Fifa dobio 133 glasa, od 206 važećih listića, dok je njegov protivkandidat, jordanski princ Ali bin al-Husein, dobio 73. Za pobedu već u prvom krugu Blateru je nedostajalo sedam glasova, pa je pobednik izbora trebalo da bude rešen nakon drugog kruga glasanja. Međutim, neposredno pre početka drugog kruga Ali bin al-Husein se povukao iz trke.

Pre svega, želeo bih da odam priznanje princu Aliju, jer je bio pravi konkurent i ostvario je veoma dobar rezultat. On je mogao da kaže: ‘Ne, idemo dalje, možda bih dobio više glasova’. Hvala vam što ste mi dali priliku da u naredne četiri godine vodim ovaj brod koji se zove Fifa. Vratićemo taj brod na obalu – rekao je Blater posle pobede na izborima.

Blater je istakao da Fifa ima organizacione probleme i da joj je potrebno više žena.

– Imamo organizacione probleme. Moramo da imamo više žena. Moramo da uradimo više i u organizaciji takmičenja, neću dirati Svetsko prvenstvo, jer je previše važno… Moramo dovesti Fifu tamo gde ona treba da bude i obećavam da ću mom nasledniku predati jaču Fifu… Moje godine nisu problem. Nisam savršen, niko nije, ali ćemo uraditi dobar posao zajedno. Hvala vam na poverenju. Idemo, Fifa – zaključio je Blater.loading...