Blažič: Odigrali smo jako dobro, navijači nam daju snagu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom odigrali su izvanredan meč i stekli značajnu prednost od 11 poena pred revanš meč sa Uniksom u Kazanju.

U prvom poluvremenu viđena je velika borba i ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u teškim momentima po crveno-bele blistao je Jaka Blažič koji je postigao 12 od svojih 15 koševa u prvom poluvremenu.

Najefikasniji akter utakmice bio je vidno zadovoljan nakon izuzetno napornog meča:

– Dobro smo se pripremili za utakmicu. Protiv Budiveljnika smo se navikli na ambijent i koševe u Kombank areni i sada smo odigrali znatno bolje. U odbrani je sve funkcionisalo perfektno, dok je u napadu bilo nekih brzopletih odluka, ali sve u svemu smo odigrali jako dobro – započeo je priču slovenački bek.

Međutim Blažič je svestan da posao nije završen.

– Otići ćemo u Rusiju sa željom da ih iznenadimo. Oni će krenuti na sve ili ništa pa ćemo morati od početka da odigramo čvrsto. Sigurno je danas čeka još teži posao – istakao je on.

Brzonogom beku nije bilo potrebno dugo da postane miljenik navijača. Jasno je da između Blažiča i Delija postoji posebna veza.

– Navijači su fenomenalni. Najviše nam znači što kada nam ponestane energije, oni su tu da nas podignu. Hvala im što su ponovo došli u ovolikom broju – završio je priču Jaka Blažič.