Blažič: Sjajni navijači nas vodili do pobede, u Areni je bilo ludo

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič izjavio je da je za njega jedna od najvećih utakmica u karijeri bio susret sa Budiveljnikom u beogradskoj Areni i dodao da je navijanje na meču bilo "ludo".

– Utakmica protiv Ukrajinaca je za mene sigurno jedna od najvećih u karijeri, ako ne i najveća. Moji saigrači i ja nismo odigrali na zavidnom nivou, ali je publika bila sjajna, dali su nam snage i vodili nas do pobede. Nekako smo uz njih uspeli da izborimo produžetke, a na kraju i pobedimo – rekao je Blažič agenciji.

Zvezda je sinoć u beogradskoj Areni u revanš utakmici četvrtfinala Evrokupa pobedila Budiveljnik sa 79:70 posle produžetaka, u kojem je Čarls Dženkins ubacio 11 poena od ukupno 16 crveno-belih.

– Dženkins je odigrao sjajan meč. Bio je fenomenalan u napadu… Zaslužio je sve od nas – rekao je Blažič.

Zvezda će se u polufinala Evrokupa sastati sa Uniksom, a Blažič je ocenio da je ruska ekipa favorit u tom okršaju.

– Uniks je dobra ekipa. Bolji su od nas, imaju sjajan ‘roster’, ali ne pobeđuje uvek bolji. Mi ćemo sigurno pred našim navijačima pružiti maksimum. Očekujem da će biti i više gledalaca nego na večerašnjem susretu. U svakom slučaju, nama sada predstoje najbitniji mečevi u sezoni i tek treba da pobeđujemo. Ima mnogo još da se radi, ali ćemo se potruditi – zaključio je Blažič.

Navijači Crvene zvezde oborili su sinoć rekord beogradske Arene i Evrokupa. Meču sa Budiveljnikom prisustvovalo je 24.232 gledaoca.