Blažič: Zvezda i Partizan imaju neverovatne navijače, veliko je to rivalstvo

Jaka Blažič se trenutno nalazi na pripremama sa reprezentacijom Slovenije za predstojeće Svetsko prvenstvo u Španiji. U intervjuu za sajt ABA lige osvrnuo se na prvu sezonu u dresu Crvene zvezde, treću u regionalnom takmičenju.

– Ovo je bila moja prva sezona u inostranstvu. Stekao sam odlično iskustvo. Prvo nisam znao šta da očekujem, ali već posle prvog treninga, svi su me dobro prihvatili i osećao sam se kao kod kuće. Jedva čekam da se ponovo sastanem sa saigračima iz Zvezde – istakao je Slovenac.

Blažič nije ostao dužan hvale ni navijačima crveno–belog kluba.

– U Beogradu su navijači stalno uz tebe i daju ti potrebnu podršku. To je neverovatan osećaj. Oni su srcem uz Zvezdu. Naravno, tu je Partizan sa druge strane. To je veliko rivalstvo i cela situacija zahteva od tebe da daš svoj maksimum na svakoj utakmici.

Slovenački reprezentativac napominje da nikada nije bio pod pritiskom zbog atmosfere koju pristalice crveno–belih prave na tribinama.

– Stvarno volim da igram pred ovakvom publikom i nikada nisam osetio negativan pritisak. Za mene je to dodatna motivacija i adrenalin, koji mogu da ti pomognu mnogo tokom meča.

Na pitanje šta očekuje od takmičenja u Evroligi Blažič je odgovorio:

– Već smo videli imena protivnika. Sigurno je da će biti teško i interesantno. Verujem da će Delije napuniti tribine na svakoj utakmici. Verujem da možemo da odemo korak dalje u odnosu na prošlu sezonu, pošto smo sada iskusniji – jasan je Jaka Blažič.