Bleda igra crveno-belih! Despotović zrno sreće za važne bodove, Crvena zvezda – OFK Beograd 2:1

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu OFK Beograd sa 2:1, u utakmici 14. kola Super lige Srbije i smanjili zaostatak za vodećim Partizanom na tri boda.

Zvezda je tako prekinula niz od dve utakmice bez pobede i sada ima 31 bod, tri manje od vodećeg Partizana, koji sutra od 13 časova igra u Novom Pazaru. OFK Beograd posle trećeg prvenstvenog poraza zauzima peto mesto sa 21 bodom.

Domaći su poveli već u drugom minutu, kada je Nejc Pečnik dobro prošao po levoj strani i centrirao u šesnaesterac, loptu je zahvatio Katai koji je lako sproveo u mrežu.

Početkom drugog poluvremena domaćin je napadao, preko Mihajla Ristića, Pečnika i Marka Grujića, ali nisu uspeli da pogode gol Stefana Čupića.

Usledio je pritisak OFK Beograda, koji se isplatio jer su „Romantičari” stigli do izjednačenja. Stefan Janković je dobro pronašao Duronjića, koji je izbio pred golmana i bez problema postigao gol.

Konačan rezultat postavio je Despotović u 80. minutu, posle dobrog dodavanja Pečnika, obišao je golmana i lako poslao loptu u mrežu.

U sledećem, poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva narednog vikenda, Zvezda će igrati u Lučanima protiv Mladosti, a OFK na svom terenu protiv Jagodine.

NAJAVA I TOK MEČA:

Crveno-beli žele da se iskupe za nerešen rezultat (0:0) protiv poslednjeplasiranog Radničkog iz Kragujevca iz prošlog kola, dok „Romantičari” žele da nastave niz dobrih igara, pošto su u poslednja tri kola neporaženi.

Zvezda je druga na tabeli sa 28 bodova, a OFK zauzima peto mesto sa 21 bodom.

Trener kluba iz Ljutice Bogdana, Nenad Lalatović, izjavio je da će njegova ekipa uz ozbiljnu igru pokušati da dođe do željene i dugo čekane pobede.

S druge strane, šef stručnog štaba „Romantičara” ističe da će njegovi igrači bez velikog imperativa na „Marakani” želeti da pokažu sve što znaju…

Problemi sa povredama i suspenzijama: Lalatović će imati velikih problema sa sastavljanjem tima pošto zbog povreda i suspenzija neće moći da računa na veliki broj igrača. Luka Jović je završio polusezonu, jer će zbog povrede morati da pauzira desetak dana, a protiv OFK je neizvestan nastup drugog napadača Đorđa Rakića zbog problema sa primicačem. Suspendovani su Bogdan Planić i Nikola Mijailović, dok su od ranije povređeni Vukan Savićević, Danijel Avramovski i Marko Petković.

Crvena zvezda – OFK Beograd 2:1

Stadion Crvene zvezde. Sudije: Srđan Jovanović. Strelac: Katai 2. minut (Crvena zvezda) Duronjić 73. minut (OFK Beograd), Despotović 81. minut (Crvena zvezda)
CRVENA ZVEZDA: Rajković, Pavićević, Lazić, Jovanović, Antić, Kovačević, Lazović, Bosančić, Ristić, Pečnik, Despotović.
OFK BEOGRAD: Čupić, Aksentijević, Dautović, Vasiljević, Antonov, Gajić, Zdjelar, Ješić, Paločević, M. Janković, Andrić.

 

Prvo poluvreme:

1:0 – Fudbaleri se nisu ni zagrejal, a mreža se već zatresla. Rano vođstvo domaćeg tima i to iz prvog napada – Pečnik je probio po levoj strani, a na njegov pas natrčao Aleksandar Katai i upisao prvenac u dresu Crvene zvezde.

Do 15. minuta nismo videli ni jednu ozbiljniju šansu, ali je igra oba tima bila korektna.

Usledio je napad gostujuće ekipe u kojem su „Romantičari” mogli da poravnaju rezultat – Odličan udarac uputio je Aleksandar Ješić, opalio je po lopti sa 25 metara i naterao golmana Predraga Rajkovića da paradom izbaci loptu u korner.

Igra se kvalitetno, napadački… Na stadionu je prisutno između nešto manje od 3000 navijača, koji u uvodnih 25 minuta neće navijati u znak sećanja na ubijenog Marka Ivkovića.

Nije igra domaćin previše blistala u poslednjih 15. minuta prvog poluvremena, ali taj pad gosti nisu iskoristili, pa se rezultat nije menjao.

Drugo poluvreme:

Drugi deo igre počeo je agresivnijom i nešto življom igrom oba tima. Prva je zapretila Zvezda, posle pokušaja Ristića iz ‘mrtvog’ ugla, da bi zatim Andrić pokušao da sa distance ugorzi Rajkovića, ali je lopta otišla po sredini gola. Najbolju priliku u uvodnih desetak minuta nastavka propustio je Grujić, posle kornera Ristića, ali je njegov pokušaj glavom završio za malo pored desne stative.

Ponovo je ritam meča opao, Zvezda je imala polu priliku posle prodora Darka Lazovića, ali je ekipa OFK od tog trenutka preuzela kontrolu i inicijativu. Vezali su gosti nekoliko opasnih napada, Rajković je u jednom od njih dva puta uspešno intervensiao, ali nije ništa mogao u 73. minutu.

1:1 – OFK Beograd je stigao do zasluženog izjednačenja. I to u režiji rezervista: Stefan Janković je sjano izbacio loptu u prostor, Zvezdini fudbaleri u odbrani stajali daleko jedan od drugog, Borko Duronjić je utrčao između Pavićevića i Lazića i lako plasirao loptu u mrežu.

2:1 – Izgleda da je ovo izjednačenje razdrmalo domaćina, pa je Zvezda počela da vrši pritisak. Inicijativa domaćeg tima se isplatila, Zvezda je posle gola „Romantičara” stigao do ekspresnog novog vođstva. Nejc Pečnik je ubacio loptu u prostor, a Đorđe Despotović obišao golmana i lako plasirao loptu u mrežu.