Bobi Marjanović konačno dobio visinsku konkurenciju: Slavko Vraneš potpisao za Metalac

Košarkaški klub Metalac iz Valjeva dobio je u utorak kapitalno pojačanje na poziciji centra pošto je Slavko Vraneš potpisao ugovor sa ovim ABA ligašem do kraja tekuće sezone.

Gorostasni crnogorski centar postigao je utorak dogovor sa čelnicima Metalca i ponovo zadužio opremu kluba čije je boje branio pre dve godine.

Slavko Vraneš (32, 230 cm) biće kapitalno pojačanje za klub iz Valjeva koji se ove sezone sa mnogo uspeha takmiči u ABA ligi.

Iskusni centar do sada je branio boje turskih klubova, Portlanda, Crvene zvezde, Budućnosti, Partizana, Uniksa, a poslednji angažman imao je u Iranu.

Crnogorac je tri puta osvajao ABA ligu, domaću Superligu i srpski nacionalni Kup. U svojim trofejnim vitrinama ima trofej prvaka Crne Gore i trofej osvajača Kupa zemlje u kojoj je rođen, ali i jednu titulu u Evrokupu koju je osvojio 2011. godine noseći dres Uniksa iz Kazanja.

Za Metalac će odigrati završnicu ligaškog dela ABA lige, ali i mečeve u nacionalnom “Kupu Radivoja Koraća” i završnici domaćeg šampionata kroz koji se kapariše mesto na Jadranu za narednu sezonu.