Bod za oproštaj crno-belih od Evrope, Škuletić i Ninković mašili zicere! Partizan – Asteras 0:0

Fudbaleri Partizana odigrali su bez golova sa Asterasom u svom poslednjem meču ove sezone u Ligi Evrope.

Partizan je osvojio dva boda u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope, a i pre ovog meča izgubio je sve šanse za prolazak u narednu rundu.

Za utehu ekipi iz Humske ostaje činjenica da su ovim osvojenim bodom povećali koeficijent na 14,775 što bi moglo da bude značajno u kvalifikacijama naredne sezone.

Crno-beli su se prilično ispromašivali na ovom meču. Pre svih Nikola Ninković i Petar Škuletić. Ninković je pogodio i stativu početkom drugog poluvremena, dok je Škuletić sredinom drugog dela promašio četiri uzastopne šanse.

Asteras je u samom finišu promašio veliku priliku da osvoji sva tri boda, ali Lukač je sjajno intervenisao i šut sa pet metara zaustavio nogom.

Liga Evrope: Grupa C, 6. kolo

Bešiktaš – Totenhem 1:0 (0:0)

Partizan – Asteras 0:0

Tabela: Bešiktaš 12, Totenhem 11, Asteras 6, Partizan 2.

 

Najava i tok meča:

Partizan je ohrabrio svoje navijače odličnom igrom u porazu od Totenhema u Londonu, a sada će želeti da se prvim trijumfom oprosti od Evrope.

– Utakmica sa Asterasom zatvara vrlu uspešnu polusezonu. Iako utakmica ne nosi rezultatski značaj u smislu prolaska dalje, nama je bitna, stalo nam je. Kao što je bio slučaj u prethodnih 29 utakmica tako će biti i u ovoj – rekao je trener crno-belih Marko Nikolić.

U prvom meču u Grčkoj Asteras je slavio sa 2:0, pa će Partizan sada želeti revanš. Crno-beli su samo jednom u istoriji igrali sa grčkim timom kod kuće u evropskim takmičenjima – u sezoni 2004/2005. u Humskoj je sa 4:0 pao Egaleo, a dvostruki strelac tada je bio Saša Ilić. Upravo u toj sezoni Partizan je prezimio u Evropi, što mu od tada u šest pokušaja nije pošlo za rukom.

U drugom meču grupe u Istanbulu Bešiktaš će dočekati Totenhem u borbi za prvo mesto.

Liga Evrope, 6. kolo: Partizan – Asteras 0:0

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Pavel Gil (Poljska).

Partizan: Lukač, Volkov, Petrović, Stanković, B. Ilić, Ninković (od 81. Luka), Grbić (od 74. S. Ilić), A. Živković, Drinčić, Marković, Škuletić (od 89. Kojić).

Asteras: Teodoropulos, Pantelijadis, Sankare, Ljuj, Tie Bi (od 75. Maca), Munafo, Zisopulos, Cokanis, Barales, Bakasetas (od 72. Badibanga), Janotijas (od 63. Fernandez).

 

Prvo poluvreme:

Utakmica u Humskoj počela je sa minutom ćutanja u čast legende Partizana Blagoja Paunovića koji je preminuo u utorak u 67. godini. Inače, na stadionu se okupilo tek oko dve hiljade pristalica crno-belog tima.

A već u prvom minutu utakmice gosti su imali sjajnu priliku za vođstvo. Njihova akcija išla je po levoj strani, usledio je dobar centaršut za Bakasetasa, ali je on zamalo bio neprecizan.

Odmah u narednom napadu, i Partizan je pripretio preko Ninkovića, čiji je udarac sa petnaestak metara golman Teodoropulos uspeo da zaustavi i loptu odbije u korner.

Ninković je bio glavni akter nove šanse za Partizan u 8. minutu, lepo je predriblao svog čuvara i sa desetak metara šutirao po zemlji, ali je njegov udarac ukrotio golman Grka.

Zapretio je Partizan i u 17. minutu kada je Škuletić opet bio zadužen za razigravanje i petom odložio loptu do Saše Markovića, a on je sa 20-tak metara slabijom, levom nogom šutirao po zemlji, što nije bio težak zadatak za gostojućeg golmana.

Usledio je miran period u Humskoj, a dve ekipe uglavnom su igrale između šesnaesteraca.

Na isteku prvih pola sata igre, Janotijas je odlično šutirao sa dvadesetak metara u gorniji desni ugao Partizanovog gola, ali je Milan Lukač odlično intervenisao i sprečio vođstvo gostiju.

Do kraja prvog dela igre u Humskoj nismo videli izglednih šansi, pa se na odmor otišlo bez golova.

Drugo poluvreme:

Ponovo je Nikola Ninković bio neprecizan, iako je ovog puta bio u najboljoj poziciji! Igrao se 47. minut meča, Škuletić je sjajno prošao po levoj strani, još bolje centrirao ka Živkoviću, lopta se posle njegovog pokušaja odbila do Ninkovića, ali on je sa nekih sedam metara umesto mreže pogodio – stativu! 

U 68. minutu usledio je novi opasan napad Partizana i još jedna propuštena prilika. Crno-beli su organizovali brzu akciju po desnoj strani, Škuletić je utrčao u kazneni prostor, ali je iskosa sa desne strane poslao loptu pored gola.

Partizan je nastavio sa napadima, a Škuletić sa promašajima! Najbolji strelac tima iz Humske je u 71. minutu loptu primio na levoj strani, ali je Škuletić ponovo poslao loptu pored gola.

Kakva šansa za Asteras u poslednjem minutu. Grčki tim je izveo sjajnu kontru, a Pablo Mata je bio ”oči u oči” sa Lukačom. Sjajnim refleksom golman crno-belih je dohvatio tu loptu i spasao svoj tim poraza.