Bodrimo ih: ‘Orlice’ danas u borbi za polufinale

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije od 18 sati sa domaćinom Turskom igra četvrtfinalnu utakmicu Svetskog prvenstva.

Selektorka Marina Maljković veruje da su njene izabranice sposobne da naprave podvig i pobede favorizovanog rivala

Ona smatra da model srpskom timu treba da bude igra koju je prikazala muška selekcija Francuske kada je prošlog meseca eliminisala domaćina Španiju u četvrtfinalu Mundobasketa u Madridu.

– Turski tim je veliki favorit i tu nema nikakve dileme. Igraćemo pred 15.000 navijača, što nas svakako jako motiviše. Već dva dana ponavljam da je veoma važno da budemo svoji, da pokažemo ono naše najbolje, najjače, ono na čemu se svi na šampionatu dive – rekla je Maljkovićeva uoči izuzetno značajne utakmice.

Ona je dodala da nikad ne poredi utakmice, ali da je sada “sasvim novi momenat”.

– Moramo da pokažemo čuveni srpski inat jer su nas Turkinje prošle godine pobedile u meču za bronzanu medalju na Evrobasketu. Pored toga, igranje pred 15.000 vatrenih navijača ne dešava svaki dan u karijeri. Moramo pre svega da se suočimo sami sa sobom, da na pravi način odredimo šta ćemo i kako da odigramo. Očekuje nas teška utakmica, velika borba, ali je sigurno da se nećemo lako predati i da ćemo pružiti maksimum – zaključila je Maljkovićeva.

Utakmica izmedju Srbije i Turske igra se od 18 sati u Istanbulu, a u preostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se Australija – Kanada (13 sati), Španija – Kina (15.15) i SAD – Francuska (20.15).