Bogdanović: Lepota velikih takmičenja je u iznenađenjima, na prvenstvu će biti mečeva za infarkt

Jedna od najvećih uzdanica košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović ističe da je najvažnije da tim 'izgine i ostavi srce' na SP.

Srce na teren – to je motiv ‘Orlova’ na Mundobasketu. Ipak, nigde ‘ne cvetaju ruže’, pa tako ni u Saletovom timu. Iako se potencirala odlična atmosfera između igrača i selektora, u sinoćnoj utakmici to baš i nismo mogli da vidimo.

Naša reprezentacija je u poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo poražena od Novog Zelanda u Pioniru 102:96, a usput smo mogli da vidimo i sukobe…

– Razmišljam ovako, pošteno, ako tamo izginemo, ostavimo srce, niko ništa neće da nam zameri, bez obzira na rezultate – rekao je Bogdanović za Sport.

Ljubitelji košarke u Srbiji nikad neće ispratiti nacionalni tim na neko veliko takmičenje bez nade u medalju.

– Tako se čini sa tribina, ili pokraj televizora kada si ‘samo’ navijač. Poštujem tu veliku želju, pa normalno da je svi imamo negde duboko u duši, ali… Kada ‘radiš’ na terenu, onda vidiš koliko je to daleko, a tek koliko malo ponekad zafali za sreću. Kada igraš, shvatiš da nije nimalo lako da se maksimalno spremiš, od igre, uloge do tela. Najlakše je reći – medalja, to najmanje košta, ali… – istakao je Bogdanović.

Srbiju očekuje veoma teška grupa sa domaćinom Španijom, evropskim prvakom Francuskom, timom prepunim NBA zvezda Brazilom, Egiptom i Iranom.

– Ne bih voleo da budemo četvrti. Lepota velikih takmičenja je baš u iznenađenjima. Ima onih koji loše počnu, pa se posle aktiviraju i obrnuto. A u Španiji je i drugačiji sistem, jedna strana kostura odnosno dve grupe se ‘vrte’ međusobno do finala, ma biće tu dešavanja za infarkt – rekao je Bogdanović.