Bogdanović predvodio crno-bele do pobede! Kreće se od nule: Crvena zvezda – Partizan 62:82

Košarkaši Partizana NIS uspeli su da stignu do izjednačenja u finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije, savladavši Crvenu zvezdu Telekom 62:82 (11:23, 18:17, 21:19, 12:23)

Neverovatnu utakmicu odigrao je Bogdan Bogdanović, koji je ujedno i predvodio svoj tim do veoma važne pobede sa 33 poena. četiri skoka, pet asistencija, tri trojke i 10/10 sa linije slobodnih bacanja. Partizan je i bez Milutinova i Pavlovića uspeo da bude dominantniji i organizovaniji u igri, u odnosu na rivala. Takođe, u igri crno-belih istakao se i Đorđe Gagić koji je odigrao možda i najbolji meč u sezoni (18 poena, devet skokova, jedna ukradena lopta). Odsustvo Demarkusa Nelsona definitivno je uticalo na večerašnju igru Crvene zvezde.

Najava i tok meča:

Počinje druga utakmica finalne plej-of serije Superlige Srbije, gde se sastaju KK Partizan NIS i KK Crvena zvezda Telekom. Crveno-beli u hali Pionir ima prednost domaćeg terena. Tok meča možete pratiti UŽIVO na našem portalu, od 20 časova.

Košarkaška bruka, nemile scene i ‘ubistvo’ srpske košarke, ali i draži večitog derbija – kratak je opis događaja u prvoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije.  Nadamo se da ćemo u večerašnjem meču gledati kvalitetnu igru u kojoj će se košarkaši boriti za pobedu, a ne za goli život.

Juče i danas se spekulisalo da će KK Partizan odustati od borbe za titulu, i posle 12 godina je prepustiti najvećem rivalu. Ipak, to se nije dogodilo. Večeras će se odgrati drugi okršaj crveno i crno-belih, a domaćin će biti ekipa Dejana Radonjića.

Partizan je kažnjen sa odsustvom publike na dva meča kada je domaćin, dok će Crvena zvezda ima pravo na podršku navijača.

U prvom meču Crvena zvezda je slavila sa 97:88 (24:15, 21:17, 21:30, 31:26). Utakmicu je obeležila i masovna tuča na početku poslednje četvrtine.

Zbog incidenata koji su se dogodili KSS je kaznio pojedine igrače jednom utakmicom suspenzije, tako da večeras nećemo gledati Nikolu Milutinova, Aleksandra Pavlovića (Partizan NIS), Demarkusa Nelsona i Marka Tejića (Crvena zvezda Telekom).

Prva četvrtina – 11:23

Bogdanović je odlično počeo meč, ubacio je pet poena u nizu, a Partizan je na drugoj strani mnogo bolje igrao odbranu od rivala. Zvezda nepuna četiri minuta nije postigla koš iz igre, pa je trener Radonjić zatražio tajm aut pri vođstvu crno-belih 8:2.

Iako je Blažič pogodio trojku posle minuta odmora, Partizan je i dalje igrao čvrsto i nije dozvoljavao Zvezdi poene u reketu, a na drugoj strani poenima Gagića crno-beli su došli do devet poena viška (14:5).

Dženkins je na kratko vratio Zvezdu u igru, ali Bertans sa pet vezanih poena donosi Partizanu +13 (22:9). Lazić je u napadu u kojem je Bertans pogodio trojku naleteo laktom na Bogdanovića, pa je najbolji igrač Partizana morao da ode na odmor na klupu.

Crveno-beli su šutirali vrlo loše iz igre, samo tri pogotka iz 16 pokušaja, uključujući i Katićev kojim se na prvi dvominutni odmor otišlo sa prednošću Partizana 23:11.

Druga četvrtina – 18:17

U nastavku ništa drugačije. Zvezda je bila dezorganizovana, gubila je lopte, a Partizan je to kažnjavao poenima iz kontre i sredinom druge deonice došao je do 18 poena viška (31:13). Međutim, usledio je period kada su crno-beli ušli u nešto lošiji ritam u napadu, Zvezda je sa penala malo smanjila razliku, ali nije u potpunosti iskoristila slab period u igri rivala. Posle četiri uzastopna poena Dženkinsa crveno-beli su posle duže vremena prišli na deset poena zaostatka (39:29), a Partizan je na poluvremenu vodio 40:29.

Treća ćetvrtina – 21:19

Prvi posed lopte u drugom poluvremenu imali su košarkaši Partizana. Bogdanović vrlo lako poentira pored Lazića i tako ostvara seriju poena u nastavku meča. Bertans trojkom podiže samopuzdanje ekipi. Nekoliko isprekidanih napada sa obe strane…  Zvezda i dalje nestabilna, dok crno-beli ne koriste to na najbolji način.

Četiri minuta pred kraj treće četvrtine, domaćin stiže do samo sedam poena zaostka. Zvezda je zaigrala nešto bolje u odbrani, uzvratila je serijom 6-0, trener Partizana Vujošević zatražio je tajm aut (45:35).

Usledili su pogoci Simonovića i Katića, pa je prednost Partizana smanjena na 49:44 i Vujošević je ponovo zatražio tajm aut. Po ponovnom izlasku na teren Gagić je pogodio uz faul, a potom je Katić dobio tehničku grešku, pa je posle bacanja Bertansa Partizan ponovo došao na +10 (54:44).

Četvrta četvrtina – 12:23

Posle nekoliko sekundi natezanja i ličnih grešaka, usledila je TROJKAAA Dženkinsa! (55:60). Pet vezanih poena Dženkisa, Zvezda na samo tri poena od Partizana (57:60).

Ipak, Bogdanović daje trojku onda kada je napotrebnije! Usledili su vezani promašaji Crvene zvezde, Partizan to koristi, Bogdanović šutem iz kontakta daje poen i ima dodatno bacanje (57:65). Precizan je i stiže do 28 poena na utakmici, sa linije slobodnih bacanja 8/8. Posle dodavanja Žo Lovernja, Andrić daje trojku. Partizan ponovo ima dvocifrenu prednost! Zvezda je odgovorila – Brano Laziž uzvraća trojku…

Zvezda u problemu, Radenović van terena, Marjanović se žali na povredu, Katić završio utakmicu zbog lične greške.

Do kraja utakmice Crvena zvezda se mnogo ispromašivala i dozvolila protivniku da se odmakne na čak 20 razlike.