BOJKOT U NBA: Evo zašto su košarkaši odbili da izađu na teren (VIDEO)

Košarkaši Milvoki baksa, Orlando medžika, Los Anđeles lejkersa, Portalnd Trejlblejzersa, Hjuston roketsa i Oklahome Siti tandera, neće odigrati pete utakmice prve runde plej-of faze takmičenja po planu. Razlog bojkota je policijska brutalnost koja se odvila u Vinskonsinu.

pixabay.com

NBA košaršaki su najavljivali i sproveli bojkot utakmica zbog nove policijske brutalnosti koja se dogodila u Viskonsinu.

Milvoki, ekipa iz države Vinskonsin, koja vodi u seriji prve runde plej-ofa Istočne konferencije protiv Orlanda sa 3:1, prva je započela bojkot.

Prema navodima I-Es-Pi-Ena, Orlando je želeo da započne meč i njihovi igrači su izašli na teren, ali su njihovi protivnici, ekipa Milvokija, ostali u svlačionici u znak bojkota.

Nakon Milvokija, košarkaši ostalih ekipa odlučili su da se priključe bojkotu i ne odigraju pete utakmice prve runde plej-ofa.

Prema pisanju Adrijana Vojnarovskog, NBA liga će naknadno odrediti termin odigravanja ovih utakmica.

NBA košarkaši bojkotuju zbog policijske brutalnosti prilikom pucanja u Džejkoba Blejka u Viskonsinu.

Kako navodi Atletik, članovi Baksa pokušavaju da kontaktiraju državnog tužioca Viskonsina, dok Orlando ne smatra da se protivnik predao, te da rezultat treba da ostane 3-1 u seriji u korist Milvokija.