BOMBA IZ ‘SLOBODNJAKA’: Kakva golčina zaboravljenog srpskog talenta

Srpski fudbaler Danijel Aleksić postigao je sjajan gol levom nogom iz slobodnog udarca, za svoj Sent Galen u stilu slavnog Žuninja Pernambukana. Nekadašnji veliki talentat srpskog fudbala ovim udarcem pokazao je zašto je ranije smatran za jednog od najpersektivnijih igrača naše zemlje.

 

Ne tako davno Danijel Aleksić je bio jedan od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji i prognozirana mu je izuzetno uspešna karijera.

Jedan od dokaza za to je i činjenica da je krajem 2008, već sa 17 godina debitovao za seniorsku reprezentaciju.  Kasnije će se ipak ispostaviti da če mu to biti jedini nastup za “Orlove”.

Kasnije je njegova karijera krenula nizbrdo, a posle igara u Vojvodini gde se i proslavio bio je član Đenove, Grojter Firta, Sent Etjena i Lehije iz Gdanjska. 

Međutim, u ovim timovima jedva da je igrao i skoro da je pao u zaborav. 

Početkom ove godine, Aleksić je prešao u Sent Galen, a spektakularni pogodak iz “slobodnjaka” koji je dao u stilu Žuninja Pernambukana bio je njegov prvi gol za švajcarski tim.

Nadajmo se da će ovo biti samo uvod u bolju formu, koja bi mogla da pomogne 24-godišnjem igraču da se vrati u žižu javnosti i da ostvari bar deo svojeg nekadašnjeg potencijala.