‘Bomba’ kojoj će se mnogi obradovati: Darko Miličić se vraća košarci i potpisuje za srpski klub

Prvi čovek košarkaškog kluba Metalac iz Valjeva, Boško Đukanović, izjavio je da će bivši NBA igrač, Darko Miličić, uskoro zaigrati za valjevski klub.

 

– Dogovorili smo se lako i jednostavno, na neodređeno. On je prepoznao dobru srpsku košarkašku priču. Darko je čestit i iskren čovek. Kreće sa intenzivnim treninzima. Može i da se predomisli, ali je shvatio da je košarka njegov život posle nekoliko godina mirovanja i nedoumica. Prepoznao je sebe u Metalcu koji radi najiskrenije i najpoštenije u našoj košarci, bez menadžera. Ispunio sam i sebi veliku želju, oduševo me je njegov moral i patriotizam, a njegovo veliko srce mu je reklo šta treba da radi. Miličić treba košarci mnogo više njego ona njemu – naglasio je dr Đukanović za Blic.

Podsetimo, bivši reprezentativac naše zemlje je zvanično karijeru završio 2014. godine. Odlučio je da se posveti borilačkim veštinama, a nedavno je imao i svoj prvi zvaničan meč, koji se završio neuspehom.

Miličić je karijeru počeo u vršačkom Hemofarmu, a zatim je kao drugi pik na draftu karijeru nastavio u NBA ligi, gde se okitio šampionskim prstenom sa Detroit Pistonsima.