Borac domaćin 15. memorijalnog turnira ‘Haris Brkić’

haris brkić
kkpartizan.rs

Memorijalni turnir „Haris Brkić”, 15. po redu, biće održan 19. i 20. juna u Čačku. Na turniru koji ove godine organizuje košarkaški klub Borac, učestvovaće dečaci rođeni 2000. godine i mlađi.

 

Ugostićemo naše sportske prijatelje iz Beograda, Podgorice i Sarajeva. Biće nam zadovoljstvo da vidimo i ugostimo Harisove prijatelje poput Stragija Stevanovića, Miće Berića, Dragana Vukčevića, ljudi iz Bosne – rekao je direktor Borca Marko Ivanović, a nekadašnji košarkaš Partizana i Budućnosti.

To će biti još jedna prilika da se klubovi u kojima ja Haris igrao, kao i kompletna košarkaška i sportska javnost prisete njegovog lika i dela. Memorijal „Haris Brkić” jedan je od najkvalitetnijih turnira mlađih kategorija koji se organizuje na našim prostorima u znak sećanja na tragično preminulog asa.

Raspored turnira

petak, 19. jun:

18.00 Partizan NIS – Budućnost Voli

19.45 otvaranje turnira

20.00 Borac – Bosna Rojal

Subota, 20. jun:

14.00 utakmica za 3. mesto

16.00 utakmica za 1. mesto

Prva četiri turnira održana su na otvorenim terenima na Kalemegdanu. Od 2004. godine turnir ima internacionalni karakter, a učesnici su klubovi u kojima je Haris igrao tokom karijere – Bosna, Borac, Partizan i Budućnost.

Nagrade za najuspešnije ekipe i pojedince, kao i prethodnih godina, obezbedili su Harisovi bivši saigrači i prijatelji, Miroslav Berić, Predrag Drobnjak i Vlado Šćepanović.