BORBA ZA EVROPU: Zvezda uzela novi kredit za koji Terzić garantuje LIČNOM IMOVINOM!

zvezdan terzic
crvenazvezdafk.com

Direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić je zbog problema sa likvidnošću morao da uzme novi kredit, ali i da za njega garantuje ličnom imovinom! Klub iz Ljutice Bogdana već je u dugu oko 40 miliona evra, a na ovaj potez se odlučio kako bi do 31. marta isplatio potraživanja od kojih zavisi dobijanje licence za učešće u evropskim takmičenjima...

 

Terzićeva imovina nije bila dovoljna garancija za banku, pa mu je u pomoć priskočio prijatelj koji je kao i Terzić založio svoj stan, saznaje “Informer”.

Novcem koji je dobila Crvena zvezda će isplatiti bivše igrače, platiće deo duga za porez, a deo novca biće odvojen za sadašnje igrače i zaposlene u klubu.

Zvezdan Terzić je, inače, tokom zimskih priprema na Kipru najavio mogućnost da se Crvena zvezda dodatno zaduži.

Verovatno ćemo imati problem sa likvidnošću, ali smo naučili smo da se snalazimo u teškim finansijskim vremenima, tako da ćemo izgurati. Imamo plan kako da dođemo do novca da bismo što mirnije završili prolećni deo. Biće teško i treba vremena da se Zvezda finansijski oporavi. Ali, u boljoj smo poziciji nego pre godinu, dve ili tri, rekao je tada Terzić novinarima na Kipru.

On je istakao da i “najveće firme na svetu imaju kredite”, te da bi “završio u ludnici kada bi se bavio reakcijom javnosti” vezanom za uzimanje kredita.

Ceo poslovni svet funkcioniše preko kredita, zato postoje banke. Ako budemo imali problem sa likvidnošću, učinićemo sve da dobijemo kredit – rekao je zimus direktor Crvene zvezde.